otohaber_logo
Haberler
Bu Zırh A8'e Tam Oturmuş
Lüks sedan denilince akla gelen ilk modellerden olan Audi A8’in üçüncü neslinin makyajlı hali geçtiğimiz yıl yapılan Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılmıştı.
Bu Zırh A8'e Tam Oturmuş

Birinci neslin yollara çıktığı 1994 yılından bu yana alüminyum karoser yapısına sadık kalıp, bu hafif ve dayanıklı malzemenin farklı sınıf ve türlerdeki otomobillerde kullanılmasında öncü rolü oynayan Audi A8'in, zırhlı versiyonu da geçtiğimiz günlerde gün yüzüne çıktı. Özellikle devlet adamlarının tercih ettiği zırhlı A8 L'in, giyindiği zırhın içinde bir çok teknolojik yenilikleri de beraberinde getiriyor.

İki tona yaklaşacağı tahmin edilen ağırlığı sebebiyle zırhlı A8 L 'yi oldukça güçlü olan iki adet motor seçeneğiyle satın almak mümkün olabilecek. Bu iki benzinli motorun biri 429 HP güç üreten 4.0 litrelik bir V8 olacak iken, diğeri ise 495 HP'lik 6.0 litrelik bir W12 motor olacak. Audi'nin Matrix LED Teknolojili farları da sadece 6.0 litrelik motor seçeneğinde yer alabilecek.

Alman Balistik Test Merkezi tarafından onaylanan zırhlı A8 L, Kurşun Geçirmez Araçlar protokolünde yer alan VR 7 Balistik Koruma standartlarına da uyumlu olduğu açıklandı. Aracın zırh kaplaması ise VR 9 ile VR 10 ölçütlerine uyumlu bulundu.

Aracı satın almak isteyenlerin ek ekipman isteme olasılıklarını da unutmayan Audi, araçta markanın patentli yangın söndürme sistemini ve acil taze hava sistemini de sunacağını açıkladı. İstek üzerine alınabilecek diğer ekipmanlar ise şunlar ; duman çıkarıcı, konvoy sürüş modu, siren için LED sinyal sistemi ve kaza anında yerinizi tespit etmeye yarayan kaza veri kaydedici.

Sipariş üzerine satın alınabilecek zırhlı A8 L'ler , 2014'ün üçüncü çeyreğinde teslim edilmeye başlanacaklar.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.