otohaber_logo
Haberler
Asıl Yenilik Motorunda
Opel’in küçük sınıftaki MPV’si Meriva, ağabeyi Insignia’dan izler sunan makyajla 16-26 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen Brüksel Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı.
Asıl Yenilik Motorunda

Küçük MPV sürüsünün en aykırı üyelerinden biri olan Opel Meriva, geride bıraktığı 3 yılın ardından makyajlı yüzüyle karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz aylarda Türkiye'de de satışa sunulan ağabeyi Insignia'yı hatırlatan ön tasarımda büyüyen ön ızgara ve daha modern görünen yeni ön tampon dikkat çekerken, aracın farları da değişiklikten nasibini almış. Farların ana formu korunsa da krom eklentiler ve yeni zemin Meriva'nın bakışlarının daha etkili olmasını sağlamış.

Motor kaputunun altında yeni nesil 1.6 lt'lik dizele yer açılmış. İlk olarak ağabey Zafira Tourer'da sunulan 1.6 lt'lik ünite Meriva'da daha önce görev yapan 1.3 ve 1.7 lt'lik dizel motorların yerini alırken mesaisine 136 HP maksimum güç ve 320 Nm maksimum tork değerleri sunan versiyonuyla başlıyor. Fabrika verisi ortalama yakıt tüketimi ise 4.4 lt/ 100 km. İlk etapta sadece 6 ileri manuel şanzımanla kombine edilen bu motora daha sonra otomatik şanzıman seçeneğinin eklenmesi bekleniyor.

Makyajla birlikte tüm motor seçenekleri Euro 6 normunu karşılarken yeni dizel motorun farklı seçenekleri de olacak. Aynı motorun 109 HP'lik versiyonunun fabrika verisi ortalama yakıt tüketimi 3.8 lt/100 km.

Motor ve karoser tasarımı anlamında yapılan değişikliklere karşın Meriva'nın kabinindeki yenilikler yeni renk seçenekleri ve yeni bir bilgi-eğlence sistemiyle sınırlı. Makyajlı Meriva'ların şubat ayının sonunda Türkiye'de olması bekleniyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.