otohaber_logo
Haberler
Otomotive Hokus Pokus Lazım
Volkan Demirkuşak sektörü değerlendirdi.
Otomotive Hokus Pokus Lazım

Biz çocukken Acun'un yarışmasındaki Aref yerine sihirbaz Mandrake vardı. İki sihirli kelime "Hokus Pokus" derdi ve iş biterdi. İşte otomotiv sektörünü yaşadığı bu durumdan ancak bu iki kelime kurtarır gibi gözüküyor. Rakamlara bakınca Euro'dan darbe yiyen sektörün, kredilendirme ve artan ÖTV'yi de sırtlayınca topallayarak ilerlemeye çabaladığına şahidiz. Tüketici tarafına bakıldığında da, zamlanmış 0'lar, fiyatı yükselmiş ikinci el otomobiller ve seçim beklentisinden ötürü "paramı cebimde tutayım" düşüncesi var ki gayet doğal. İşte bu veriler ve gerçekler üst üste gelince 2014 yılı koca sektör açısından "zararın neresinden dönersek kardır" yılı haline geldi. Yeni modelleri olan, ortaya bir şeyler koyabilen markalar yine satış yapabilirken, 2014'te eli boş olanların muhtemelen kasaları da boş kalacak.

Stoklar Bitmeden

Bazı markalar hala 2013 yılındaki stoklarını eritmeye devam ediyor. Bu da 0 km otomobil alacak olan tüketicilerin hala "fırsat" kollayabileceklerini gösteriyor. Eğer hala aklınızda otomobil almak varsa, stoklar tükenmeden şansınızı deneyin, avantajlı çıkma ihtimaliniz yüksek.

Volkan Demirkuşak

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.