otohaber_logo
Haberler
Yeni C Serisi Ne Kadar Güvenli?
Stuttgartlı üreticinin orta sınıf temsilcisi Yeni C Serisi, Euro NCAP çarpışma testinden kaç yıldızla ayrıldı?
Yeni C Serisi Ne Kadar Güvenli?

Mercedes-Benz'in geçtiğimiz aylarda Türkiye'de de satışa sunduğu Yeni C Serisi, Euro NCAP'ten beş yıldızla çıkmayı başardı. Alman markanın şık temsilcisi, "Yetişkin Yolcu" güvenliği konusunda oldukça iyi puanlar elde etti. Yapılan testler sırasında Yeni C Serisi, yandan ve önden gelen çarpmalara karşı, içinde dizler ve uyluk kemiği de olmak üzere vücudun çoğu bölümünde başarılı sonuçlar elde etti. Otomobil, yandan gelen sert darbelere karşı leğen kemiği ve başa gelen darbeler konusunda oldukça iyi bir puan almayı başarırken, önden çarpışmalarda boyun incinmesi konusunda koltuklar ve koltuk başlıkları sınıfı geçti.

Mercedes-Benz C Serisi "Çocuk Yolcu" konusunda da yaralanmaları en aza indirdiğini kanıtladı. Yapılan testlerde "bir yaşındaki çocuğun" otomobildeki güvenliği konusunda maksimum puan alan C Serisi, , vücudun en önemli bölümlerinden olan göğüs ve boyun koruması konusunda yüksek puan elde etti.

Yaya güvenliği konusunda hemen hemen bütün testlerden başarıyla çıkan otomobilin kaputunun ön bölümü, yayaya çarpma konusunda düşük puan aldı.

D segmentinin prestijli üyesi, güvenlik ekipmanları konusunda da Euro NCAP'teki başarılı çizgisini devam ettirdi. Emniyet kemeri hatırlatıcı ve ESP'nin standart olarak sunulduğu otomobilde, Euro NCAP'in gereksinim duyduğu hız sınırlayıcı da bulunuyor. Standart olarak sunulan "Çarpışma Önleme Yardımcısı" sayesinde yapılacak kazaları minimize eden Yeni C Serisi'nde "Şeritten Ayrılma Uyarıcısı" opsiyonel olarak sunuluyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.