otohaber_logo
Haberler
Mercedes-Benz Model İsimlerini Değiştiriyor
Stuttgartlı otomobil üreticisi Mercedes-Benz, gelecek yıldan itibaren modellerinin isimlerini değiştiriyor.
Mercedes-Benz Model İsimlerini Değiştiriyor

Alman markanın model isimleri 2015 yılında değişecek. Aslına bakarsanız bu çok da şok edici bir haber olmadı çünkü, Alman markanın SLC gibi yeni model haberlerini duyurmuştuk. Mercedes-Benz'in bu değişikliğe gitmesinin sebeplerinden biri modellerin isimlerinin anlaşılır olması… Örnek vermek gerekirse; bu değişimin ilk meyvelerinden GLA'nın sonundaki "A" harfi modelin A Serisi üzerine kurulduğunu belirtiyor. Nitelim CLA da öyle…2015 model Mercedes'lerde GLK ismi yerini GLC'ye bırakacak. ML ise artık GLE olarak yollardaki yerini alacak. M Serisi(ML) GLE olacak.

Şu an test aşamasında olan ve X6'nın birebir karşısına çıkacak GLE Coupe'nin müjdesini de verelim. GL Serisi ise GLS olmaya hazırlanıyor. G Serisi ise şu anki ismini koruyacak. Markanın sedan coupe'leri CLA ve CLS aynı ismi kullanmaya devam edecek. SLK ise SLC olarak yollara çıkacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.