otohaber_logo
Haberler
X6’nın Karşısına GLE Coupe
Mercedes-Benz, BMW’nin SAV(Sport Activity Coupe) olarak nitelendirdiği X6’nın karşısına GLE Coupe ile çıkıyor. GLE Coupe, Kuzey Amerika Otomobil Fuarı’nda sahneye çıkacak.
X6’nın Karşısına GLE Coupe

Mercedes-Benz, bu yılı bomba gibi kapatıyor. Yıl içinde yeni modellerini tanıtan ve geçtiğimiz günlerde model isimlerini değiştireceğini duyuran Stuttgartlı marka, son bombayı da sınıfında adeta at koşturan X6'nın rakibini tanıtarak patlattı. BMW'nin SAV(Sport Activity Coupe) olarak nitelendirdiği ve 2008 yılından bu yana toplamda 6 yıl boyunca rakipsiz olarak yollarda olan X6'ya rakip olan GLE Coupe, Kuzey Amerika Otomobil Fuarı'nda sahneye çıkmaya hazırlanıyor.

Tasarım yönünden X6'nın rakibi olduğunu daha ilk bakışta belli eden ve 4,900mm uzunluğa, 2,003mm genişliğe, 1,731mm yüksekliğe sahip GLE Coupe'nin ön tasarımında Mercedes-Benz logosu ile birleşen çıta ve LED'li farlar öne çıkıyor. Aracın sportif görümünü vurgulayan dinamik tavan çizgisi ve S Coupe'den izler taşıyan kendine özgü arka tasarım öne çıkıyor. Plastik gövde kaplamalarına da yer verilen GLE Coupe'de krom süslemeler, çift çıkışlı egzoz sistemi ve standart olarak sunulan 20 inç alaşım jantlar (21 ve 22 inç jantlar opsiyonel) öne çıkan diğer detaylardan…

Aracın şu an için sunulan en performanslı modellerinden GLE 450 AMG'de dokuz kademeli otomatik şanzıman, INDIVIDUAL, COMFORT, SLIPPERY, SPORT ve SPORT+ olmak üzere beş farklı sürüş moduna sahip Dinamik Sürüş Sistemi ile birlikte sunuluyor. Modelde ayrıca AIRMATIC havalı süspansiyonlarda yer alıyor.

GLE 450 AMG'nin iç mekanında ise napa deri spor direksiyon simidi ve bilgi-eğlence sistemi öne çıkıyor. Ayrıca kabinde, paslanmaz çelikten üretilen fren pedalları, piyano siyahı aksan ve karbon fiber süslemeler öne çıkıyor.

Standart modelde ise spor koltuklar, spor direksiyon simidi ve yeni bilgi-eğlence sistemi sunuluyor. Ahşap ve alüminyum süslemeler yine GLE Coupe'nin iç mekanında göze çarpan detaylardan oluyor.

GLE Coupe, dikkat çekici motor seçenekleriyle satışa sunulacak. Alman marka GLE350d 4 MATIC versiyonda 258 HP ve 620 Nm tork üreten dizel bir motora yer verirken, bu güç yeterli gelmezse GLE 400 4MATIC 3.0 litrelik twin turbo V6 motoruyla toplamda 333 HP ve 480 Nm tork üretiyor. GLE 450 AMG ise 3.0 litrelik twin-turbo motoruyla 367 HP güç ve 520 Nm torka sahip.

BMW X6M ile rekabet edecek GLE 63 AMG modelinde ise 5.5 litrelik 570 HP güç üreten twin turbo V8 motorun yer alması bekleniyor. GLE Coupe, önümüzdeki yıl eylül ayında Türkiye yollarındaki yerini alacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.