otohaber_logo
Haberler
DS7 Crossback Almanlara kafa tutacak
Artık kendi başına bir marka olan DS, yeni modeliyle Almanların karşısına çıkacak.
DS7 Crossback Almanlara kafa tutacak

PSA Grubu çatısı altındaki Peugeot, Citroen ve DS üçlüsünden lüks otomobil konusunda öne çıkan DS, Alman rakiplerinin karşısına çıkacak DS7 Crossback ile 2017 Cenevre Otomobil Fuarı'na geliyor. EMP2 alt yapısı üzerinden yükselen model, aslına bakılırsa Peugeot 5008'in farklı bir türevi. 4570 mm uzunluğundaki otomobilin boyu ve motor seçenekleri 5008 ile aynı. Buna rağmen, DS7 Crossback'in Audi Q5, BMW X3 ve Mercedes GLC gibi çok daha iddialı rakipleri var.

Bunu sağlamak için özellikle dış tasarımda Premium algısı krom parçalarla yükseltilmiş. LED'li aydınlatma sistemleri ve belirgin hatlar otomobili sportif gösterirken, iç mekanda da dikkat çekici tasarım özelliklerine yer veriliyor. İki adet 12 inçlik ekran ve kokpitin en üstündeki BRM saatin yanı sıra zarif detaylar, incelikle işlenmiş deri ve elmas kesimli düğmeler dikkat çekici tasarım özellikleri olarak öne çıkıyor.

Aracın kaputunun altında ise 1,2 litrelik benzinli ve 1,6 litrelik dizel motorlar sunulacak. Ayrıca 8 ileri vitesli EAT8 tam otomatik şanzıman da DS7 Crossback ile tercih edilebilecek.

Yazı: Burak Kaya

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.