otohaber_logo
Test Merkezi
Test - Fiat 500 Sport Twinair
Sevimliğiyle akıllara kazınan Fiat 500, bu kez sportif karakter sağlayan 500 S ile karşımızda. 0,9 litrelik turbo benzinli motor ve manuel şanzıman beklenilen sportifliği karşılayacak mı?
Test - Fiat 500 Sport Twinair

Fiat'ın sevimli üyesi 500, canlı performans iddiasındaki versiyonuyla karşımızda. 500'ün sportif seçeneği 500 S olarak adlandırılıyor. Sportiflik algısını arttırmak için 500 S'te daha geniş hava girişli ön tampona yer verilmiş. S takısı sayesinde marşpiyeler ve sportif görünen arka tampon kazanan 500'ü şıklaştıran krom kaplamalara da veda edilmiş. Krom kullanılan her yerde, kapı kolları, logo etrafındaki çıta, arka plaka üstü kaplamasında ve tamponlarda mat gri kaplama kullanılmış.

Test aracının 2.000 TL farkla alınabilen mat yeşil rengi ve 1.250 TL'lik siyah jantları 500'e sportif bir görünüm kazandırmış. Otomobilin içerisinde ise krom kullanımından vazgeçilmemiş. Sportif görünen bir direksiyona yer verilse de direksiyon çok büyük. Koltuklar sportif olmadığı gibi sırt ve omuz destekleri yetersiz. Büyük direksiyonla yumuşak yönlendirmeler sağlayan 500 S, manevralarda başarılı. Sport düğmesine basıldığında ise direksiyon daha sert yapıya kavuşuyor. Süspansiyon sistemi 500'den farklı olmasa da sertliği sportifliği karşılıyor. Arka daki torsiyon çubuklu sistem bozuk zeminler ve tümseklerde konfordan ödün verilmesine yol açıyor. 500 S'te standart 500'den farklı olarak arkada da disk fren kullanılıyor.

Peki, dışarıdan havalı görünen bu otomobil nasıl gidiyor? 500 S, 1.2 69 HP Dualogic, 0.9 Twinair 85 HP Dualogic ve 0.9 Twinair 105 HP manuel ile alınabiliyor. Test aracımız listedeki en güçlü olan. Motoru çalıştırdığımızda şaşırtıcı bir sportif sesle uyanıyor. Hızlandıkça motor ve egzoz sesinin sportifliği keyif verici seviyede devam ediyor. İki silindirli, 875 cc'lik motor daha büyükmüş hissi uyandırıyor. Turbo ile 105 HP güç üreten motor alt devirlerden itibaren canlı. 940 kg'lık boş ağırlık sayesinde tatminkar bir hızlanma sağlıyor. Devir bantı çabuk bitiyor. 6 ileri manuel şanzımanda ilk iki vites gözaçıp kapanıncaya kadar devri dolduruyor. Ani hızlanma isteklerinde çok atak olamıyor.

Vites yollarının belirsiz ve uzun olması, debriyaj pedalının derin bir oyukta gibi hissetirmesi gibi pürüzler de olmasa 500 S "çok keyifli" tanımlamasına daha çok yaklaşabilirdi. Hızlanma verileri "spor otomobil" beklentilerini karşılamasa da özellikle şehiriçinde yeterli. Yakıt tüketimine bakıldığında 5,1 lt/100 km'lik test tüketimi elde ettiğimiz görülüyor. Bu da 500 S'in makul performans ve ekonomik tüketim sağladığını ortaya koyuyor. Tabii fiyatı için ekonomik demek doğru olmaz.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.