otohaber_logo
Haberler
Avrupa otomobil pazarı Mayıs'ta %7.7 artarak küresel ekonomik kriz öncesi seviyelere yaklaştı
Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği'nin (ACEA) verilerine göre Avrupa Birliği ve Avrupa Serbest Ticaret Bölgesi (EFTA) üyesi ülkelerdeki otomobil satışları 1.43 milyon adete yükseldi.
Avrupa otomobil pazarı Mayıs'ta %7.7 artarak küresel ekonomik kriz öncesi seviyelere yaklaştı

ACEA'nın yazılı açıklamasında, "Hacimlere bakıldığında Mayıs 2007'deki, yani ekonomik kriz otomotiv sanayini vurmadan hemen önceki seviyelere yaklaştı" denildi.

Avrupa otomobil pazarı yıllık bazda altı yıl art arda daralarak sonra 2014 yılında tekrar büyümeye başladı. Pazar, tüketici güvenindeki toparlanma, tüketicilere alım teşvikleri ve yeni ürünlerin desteğiyle 2014 yılından bu yana neredeyse her ay artış kaydetti.

Otomobil satışları Nisan'daki gerilemenin ardından Mayıs ayında toparlanırken, neredeyse tüm üreticiler satışlarını artırmayı başardı.

Üretici şirketler arasında Japon şirketler başı çekti. Suzuki satışlarını yüzde 21.4, Toyota yüzde 19.6 artırdı. Daimler'in satışları yüzde 14, Fiat Chrysler'ın yüzde 11.9, Renault'nunkiler yüzde 10.4 yükseldi.

Avrupa'nın beş büyük pazarı arasında daralan bir tek İngiltere oldu. Almanya otomobil pazarı yüzde 12.9, İspanya pazarı yüzde 11.2 büyürken, İngiltere yüzde 8.5 daraldı.

İlk beş ayın tamamına bakıldığında, otomobil satışları yüzde 5.1 artarak 6.92 milyon adete çıktı.


Kaynak: REUTERS

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.