otohaber_logo
Haberler
Mercedes X-Class örtüsünü kaldırdı
Mercedes’in premium pikap modeli X-Class sonunda ortaya çıktı. İşte Mercedes X-Class’ın detayları…
Mercedes X-Class örtüsünü kaldırdı

Mercedes, büyük bir adım atarak pikap sınıfına giriş bileti aldı. İşte o bilet olan X-Class güçlü bir görünüme sahip ızgarası, LED farları ve gümüş rengi gövde ekipmanlarıyla, arazi kadar asfaltta da tüm gözleri üzerine çekecek bir model gibi görünüyor.

Pure, Progressive ve Power olmak üzere üç farklı seçenekle sunulacak modelde standart olarak 12 volt'luk soket, kargo bölgesi aydınlatması, pratik toplanabilir yatak gibi özellikler sunuluyor. Arka tamponda yer alan merdiven ve 180 derece açılan arka kapak bu pikapta yükleme ve indirme kolaylığı sağlayacak.

İç mekanda üç kollu, çok fonksiyonlu direksiyon simidi ve Mercedes'in binek otomobillerinden alışık olduğumuz yuvarlak hava girişleri kullanılıyor. Farklı opsiyonlar sunulan X-Class modelinde deri kaplı konsol, ahşap süslemeler ve 8,4 inçlik ekrana sahip bilgi-eğlence sistemi sunuluyor.

Giriş versiyonunda siyah kumaş koltuklar sunulurken, üst donanımlarda deri döşemeler de tercih edilebiliyor.

Premium bir pikap modeli olsa da doğası gereği arazi ve ağır şartlara da dayanabilecek bir pikap olduğunu ortaya koyan X-Class, 1,1 tonluk bir taşıma kapasitesine sahip. Aracın çekme kapasitesi ise 3,5 ton. 3510 mm olan aks aralığı ile yük ve kabin için yeterince geniş alan sunan X-Class'ın uzunluğu ise 5340 mm. Modelin yükleme alanın uzunluğu 1587 mm olarak verilirken, bagaj genişliği ise 1560 mm olduğu belirtiliyor.

Model giriş seviyesinde 163 HP(X 220 d) ve 190 HP (X 250 d) güç üreten 2,3 litre hacimli turbo dizel motorlarla satılacak. Standart olarak 6 ileri manuel şanzımanla üretilecek otomobilde, opsiyonel olarak 7 ileri vitesli otomatik şanzıman da alınabilecek. Ayrıca, X 250 d dört tekerlekten çekiş sistemiyle birlikte alınabilecek. Modele V6 dizel motor ise 2018 ortasında gelecek. Mercedes'in ilk pikap modelinde comfort, eco, sport manuel ve off-road mod sürüş modları olacak.

Yazı: Burak Kaya

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.