otohaber_logo
Haberler
'Hayalindeki Otomobili Tasarla' birincileri belli oldu
Beş aylık heyecan sona erdi ve “Hayalindeki Otomobili Tasarla” yarışmasının birincileri belli oldu. Büyük bir ilginin gösterildiği yarışmada birinciler Elazığ ve İstanbul’dan çıktı.
'Hayalindeki Otomobili Tasarla' birincileri belli oldu

Otohaber Dergisi'nin T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesi altında, İTÜ ARI Teknokent'in desteği ve Shell Türkiye'nin sponsorluğunda düzenlediği "Hayalindeki Otomobili Tasarla" yarışmasının birincileri belli oldu. 24 Nisan'da başlayan başvurular 31 Temmuz'da sona erdi. Katılımcıların gönderdikleri her bir kategorideki iletilerin içerikleri kontrol edildikten sonra, internet sitesi yarışma sayfasında yayınlanıp ziyaretçilerin oylamasına açıldı.

1 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında halk oylaması gerçekleştirildi. Yüzlerce başvuru arasında halk oylaması soncu finale kalan çalışmalar jürinin değerlendirmesine sunuldu. Halk oylarıyla seçilen iç ve dış tasarım finalistleri otomotiv konusunda uzman bir jüri tarafından değerlendirildi ve her iki kategoride birinciler belli oldu. Yapılan değerlendirme sonucunda İç Tasarım kategorisinde İstanbul'dan Altuğ Sarıyar, Dış Tasarım kategorisinde Elazığ'dan Kadir Orhan Demir birinci oldu. Her iki kategoride birinci olan tasarımcılar Dell Latitude E5480 14" Notebook ödülünün de sahibi olmaya hak kazandı.

JÜRİLER

DIŞ TASARIM BİRİNCİSİ

Kadir Orhan DEMİR

Doğum yeri, tarihi : Elazığ, 1982

İlköğretim, lise eğitimi ve Fırat Üniversitesi M.Y.O. Bilgisayar Programcılığı bölümü olmak üzere tüm eğitim hayatını Elazığ'da tamamladı. 3D modelleme ve görselleştirme üzerine serbest olarak çalışıyor. Otomobiller ve onları tasarlamaya yönelik sevdası ilkokul sıralarından bugüne kadar devam ediyor. Kariyerini bu yönde devam ettirmeyi çok arzu eden ancak kısıtlı imkanlarım dolayısıyla bu hayalini gerçekleştiremeyen Kadir Orhan Demir bu sevdasından hiç vazgeçmemiş. Çalışmasının birinci olmasının paha biçilemez bir mutluluk kaynağı olduğunu söyleyen Demir, emeği geçen herkese en kalbi duygularıyla teşekkür ediyor.

İÇ TASARIM BİRİNCİSİ

Altuğ SARIYAR

Doğum yeri, tarihi : İstanbul, 1976

Profesyonel kariyeri boyunca mimari tasarım ile birlikte iç mekan tasarımı, mobilya, ürün tasarımı ve otomotiv gibi tasarım alanının farklı kollarında deneyim kazandı. Otomotiv tasarımı alanında bir dönem, uluslararası bir otomotiv üreticisinin Türkiye'deki fabrikasında tasarım biriminde görev aldı. Halen kurucu ortağı olduğu ANSA Tasarım'da mimarlık ve iç mekan tasarım çalışmalarına devam etmektedir. Bununla birlikte faal olarak otomotiv tasarımı ile ilgili yeni projeler üzerinde çalışmaktadır. Akademik düzeyde ise tasarım fakültelerinde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak tasarım eğitimi alanına katkı sunmaktadır.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.