otohaber_logo
Haberler
Hasan Üretti Hans Aldı
Otomotiv ihracatı yüzde 5 artışla 1.7 milyar dolar oldu. Almanya’ya yapılan binek otomobil ihracatı yüzde 157 gibi yüksek seviyede arttı. Türkiye’de Hasan’ın ürettiği otomobilleri, Alman Hans satın aldı.
Hasan Üretti Hans Aldı

Otomotiv, temmuzda ihracatını artıran tek sektör oldu. İhracat yüzde 5 artışla 1.7 milyar dolara çıkarken, otomotivin toplam ihracattan aldığı pay 2008'den bu yana kaydedilen en yüksek seviye olan yüzde 19.7'e çıktı. Otomotivin en büyük iki pazarından biri olan Almanya'ya ihracatımız yüzde 14, İtalya'ya ise yüzde 33 arttı. İki büyük pazara yapılan ihracatın artmasında, binek otomobil etkili oldu. İtalya'ya yapılan otomobil ihracatı yüzde 113, Almanya'ya yapılan otomobil ihracatı ise yüzde 157 gibi yüksek seviyede arttı..

6 AYLIK İHRACAT 13.4 MİLYAR $

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'ne (OİB) göre, ilk altı aylık ihracat ise yüzde 11 artışla 13.4 milyar dolara ulaştı. OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sonrası Türkiye otomotiv sanayiinin üretim ve ihracatında herhangi bir sorun yaşanmadığına veişlerin normal seyrinde devam ettiğine dikkat çekti. Sabuncu "Temmuz ihracatında kaydedilen yüzde 5 oranında artış, otomotiv endüstrisinin yaşanan gelişmelerden olumsuzetkilenmediğini ortaya koyuyor. Üretimden gümrüklere kadar hiçbir aşamada aksaklık yaşanmıyor. Sektör olarak gerek sanayimizi gerekse Türkiye ekonomisini güçlendirmek içinçalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz" dedi.

Ufuk SANDIK / Sabah

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.