otohaber_logo
Haberler
Hastalık nedeni olabilir
İçinde bulunduğumuz kış mevsimi, otomobilde klima ve kalorifere olan ihtiyacımızı daha da arttırıyor. Bu ihtiyaçlar karşısında otomobilin iç havasını değiştiren havalandırma düzeneğinin hijyenik olmasında polen filtresi öne çıkıyor.
Hastalık nedeni olabilir



Solunum yolu hastalıklarının hızla arttığı son birkaç yıl içerisinde, canlıların sağlığını tehdit eden mikro organizmalara karşı çeşitli tedbirler alınmaya devam ediliyor. Bu organizmalara karşı otomobillerdeki polen filtresinin değişimi de dikkat edilmesi gereken en önemli unsur. Özellikle ilkbaharda etkisini gösteren polenler yazın sürekli çalışan klima ve havalandırma kanalları üzerinde birikerek yoğunlaşır. Sonbaharda dökülen ağaç yapraklarıyla artan bu küçük nesneler havalandırmanın çalışması esnasında polen filtresi tarafından ayıklanarak temizlenir ve kabin içerisine girmez. Araç içine daha temiz ve hijyenik bir hava girmesine destek olan polen filtresinin düzenli olarak değiştirilmesi gerekir. Sağlıklı bir solunum ve güvenli bir sürüş için düzenli olarak değiştirilmesi gereken bu parça, yenilenmediği zaman içerisinde biriken polen, böcek tortuları ve çeşitli yabancı maddeler, toz ve toprakla birleşerek havalandırma kanallarını tıkar. Sürücü, klimayı veya havalandırmayı çalıştırdığı an kötü kokuyla birlikte çeşitli bakteriler de araç içine yayılarak sürücü ve yolcuları rahatsız eder. Solunum yollarıyla başlayan bu rahatsızlık çeşitli enfeksiyonların da oluşmasına neden olur. Bu durum özellikle alerjik rahatsızlığı ve astım hastalığı bulunan hastalarda nefes darlığına neden olur. Kötü kokuyla kendini gösteren polen filtresi, sürücü ve yolcuların sağlını riske ederken her şey bu kadarla da sınırlı değildir. Havalandırma ile araç içine giren yabancı cisimler özellikle ön cam üzerinde yoğunlaşarak camın buğulanmasına neden olur. Buğu ile kaplanan cam, sürücünün dikkatini dağıtırken sürüş güvenliği de azalır. Bunlara ek olarak; çalışırken soğutucu gazı havalandırma kanallarına göndermeye çalışan klima, motoru zorlanarak sistemin parçalarına hasar verir. Camınız buğulanmaya başladığında, kalorifer veya klima çalışırken kabine kötü kokular geliyorsa polen filtresi ya da kabin filtresinin acilen değiştirilmesi gerekir. Her sürücünün bu risklerle karşılamaması için önceden polen filtresini değiştirmesi gerekir. Farklı marka ve modellerdeki araçların değişik bölgelerinde görev yapan polen filtresinin değişimini mutlaka yetkili servisler tarafından orijinal parça kullanılarak yaptırın.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.