otohaber_logo
Haberler
Volkswagen'den yeni yıl hediyesi
Volkswagen yeni yıl gelirken geleceğe ışık tutan çevreci konsept otomobili up Lite'ı Los Angeles Otomobil Fuarı'nda tanıttı.
Volkswagen'den yeni yıl hediyesi


Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılan Volkswagen L1 konsepti, 1.37 lt/100 km'lik ortalama tüketim değeri ve kızağı hatırlatan tasarımıyla büyük bir sansasyon yaratmıştı. Fuarın üzerinden henüz 3 ay bile geçmedi ki, Volkswagen yeni bir konsept modeliyle daha geleceğin çevreci otomobiline ışık tutuyor. Los Angeles Otomobil Fuarı'nda tanıtılan up Lite konseptinde 51 HP gücündeki 0.8 lt'lik 2 silindirli dizel motora 13.6 HP'lik elektrikli güç ünitesi eşlik ediyor. 3.84 metrelik uzunluğuyla küçük sınıfta yer alan 4 kişilik hibrid konsept, coupe tasarımıyla sportif görünürken, 2.44 lt/100 km'lik ortalama tüketim değeriyle, 4 kişilik otomobiller arasında yeni bir tüketim rekoruna imza atıyor. 0.237 Cd'lik aerodinamik sürtünme değeriyle göz dolduran konseptin bu başarılı değerinde, özel arka tasarımı, yan aynalar yerine kameralar kullanılması, karoserdeki hava girişlerinin kapatılması ve araç tabanının kaplanması başrol oynarken, iç mekanda da tıpkı dış tasarımda olduğu gibi fütüristik bir tarz benimsenmiş. Seri üretim şansıyla ilgili kesin açıklamaların yapılmadığı aracın, daha basitleşmiş bir iç mekan ve teknolojiyle Toyota Prius ya da Honda Insight'ın karşısına daha sportif ve kompakt bir rakip olarak çıkmaması için hiçbir sebep yok.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.