otohaber_logo
Haberler
Hirvonen El-Bi Elektrikle güçlendi
BP-Ford’un Finlandiyalı ralli pilotu Mikko Hirvonen’e sponsor olan Elbistan kökenli El-Bi Elektrik, yemek düzenledi. Yemek sonrasında Hirvonen ile kariyeri ve ralli dünyası üzerine özel olarak sohbet ettik.
Hirvonen El-Bi Elektrikle güçlendi



Türk şirketlerinin son dönemde uluslararası atılımları hızla artıyor. Bir çok şirketimiz dünyanın en önemli müteahhitlik projelerine imza atarken, Türk Hava Yolları'nın son dönemde futbolla olan uluslararası sponsorluk ilişkisi motorsporlarında El-Bi Elektrikle devam ediyor. BP-Ford WRC takımının lider pilotu olan Mikko Hirvonen'e geçtiğimiz yıldan beri sponsorluk yapan Elbistan kökenli El-Bi Elektrik, düzenlediği özel yemekte Hirvonen ve basın mensuplarını buluşturdu. Basın toplantısında özellikle kuzey ülkelerine ciddi oranda ihracat yapan ve o bölgelerde faaliyeti olan El-Bi Elektrik'in uluslararası ortağının Finlandiya kökenli olmasının Mikko Hirvonen'e sponsor olmalarında önemli pay sahibi olduğunun altı çizildi. Basın toplantısından sonra sohbet ettiğimiz Mikko Hirvonen, geçen yıl yaşadığı şanssızlığı bu yıl yaşamak istemediğini ve şampiyonluk için Sebastien Loeb'ü bu sezon daha fazla zorlayacağını ancak işinin kolay olmadığını çünkü kendisinden önce bu koltukta oturan Marcus Gronholm'ün de Loeb'ü geride bırakmayı başaramadığını belirtti. Lider pilotluğu kaldıramadığı eleştirilerine de katılmayan Fin pilot, bu sezon şampiyonluk için sezon öncesinde eksikliğinin olduğu asfalt yarışlar için fazladan antrenman ve çalışma yaptığını açıkladı. Mikko Hirvonen, sürekli eleştirilen takım arkadaşı Jari-Matti Latvala'nın çok hızlı bir pilot olduğunu ve kendisini geliştirmeye devam ettiğini, kendisiyle yarışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vatandaşı eski Formula 1şampiyonu Kimi Raikkonen'in WRC'ye katılmasının spor için çok iyi olduğunu ancak Raikkonen'in şampiyon olması için çok yol katetmesi gerektiğini ve şampiyonluğun zor ve uzun bir mücadele olduğunu kaydetti. Fin pilot, Hannu Mikkola ve Tommi Makinen'in kendisini en çok etkileyen pilotlar olduğunu da sözlerine ekledi.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.