otohaber_logo
Haberler
Honda'dan efsaneye dönüş
Honda 1990 yılında yollarla tanıştırdığı ve 2005 yılına kadar üretimini sürdürdüğü performansı, yol tutuşu ve tasarımıyla bir fenomen gelen Honda NSX’i 2010'dan itibaren yollarla buluşturacak.
Honda'dan efsaneye dönüş


Honda'nın, 1990 yılında yollara çıktığı günden beri performansı, yol tutuşu ve tasarımıyla bir fenomen gelen Honda NSX'in üretiminin 2005'te sona ermesi, pek çok otomobil tutkununun bir halef beklentisi içine girmesine yol açmıştı. Meraklıların bekleyişinin boşa olmadığının ilk belirtisi Japonya'da koşulan 2010 Super GT yarışları için geliştirilen Honda HSV-010 GT ile ortaya çıktı. Tamamen yarışlara yönelik bir tasarıma sahip olan süpersporcuda 500 HP'nin üzerinde güç üreten 3.4 lt'lik atmosferik bir V8 görev yaparken, arkadan itişli pist sporcusunda virajlarda da motorun tam performans gösterebilmesi için kuru karter yağlama tercih edilmiş. 2010 sezonu boyunca pistlerde mücadele edecek olan aracın yol versiyonunun 2011'in ikinci yarısında tanıtılması bekleniyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.