otohaber_logo
Haberler
Honda yeni elektrikli modellerini ve gelecek planlarını açıkladı
Honda, Avrupa pazarındaki elektrifikasyon sürecine ilişkin gelişmeleri aktardığı bir basın toplantısı düzenleyip ZR-V, CR-V ve tamamen elektrikli e:Ny1 modellerini tanıttı.
Honda yeni elektrikli modellerini ve gelecek planlarını açıkladı

Honda, elektrikli otomobiller ve teknolojilerine yaptığı yatırımları, Almanya'daki Avrupa Araştırma ve Geliştirme tesisinde düzenlediği toplantıyla açıkladı. Japon üretici, 2050 yılına kadar küresel olarak ulaşmayı hedeflediği karbon nötrlüğü kapsamında; Avrupa’daki faaliyetlerinde atılacak adımları aktardı. 

1 / 13

Honda_e:NY1 modelinin Avrupa versiyonunun tanıtımı yapıldı

Honda_e:NY1 modelinin Avrupa versiyonunun tanıtımı yapıldı

Honda’nın ikinci elektrikli modeli olan e:Ny1’in Avrupa tanıtımı yapıldı. Honda’nın yeni e:N Architecture F platformu üzerinden geliştirilen tam elektrikli e:Ny1 modeli, markanın yeni tasarım dilini taşıyor.

2 / 13

Honda_e:Ny1

Honda_e:Ny1

Honda e:Ny1 modeli tavan tasarımı, C sütünü eğimi ve diğer detaylarıyla da sportif bir görünüm sunuyor. Karoserin yüzde 47'si yüksek mukavemetli çelikten imal edildi.


3 / 13

Honda_e:Ny1

Honda_e:Ny1

Bu araçta 68,8 kWh kapasiteli batarya var ve menzilinin 412 km olduğu belirtiliyor. 201 HP güç ve 310 Nm tork üreten e:Ny1 modelinin lityum iyon bataryaları hızlı şarj ile 45 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80’e kadar şarj oluyor. 

4 / 13

Honda_e:Ny1

Honda_e:Ny1

Honda e:Ny1 modelinin iç mekanında bulunan 15,1 inçlik dokunmatik ekran üzerinden klima sistemi de kumanda ediliyor.

5 / 13

Yeni Honda CR-V'nin Avrupa versiyonu

Yeni Honda CR-V'nin Avrupa versiyonu

Altıncı nesil Honda CR-V’nin Avrupa versiyonunda 2,0 litrelik benzinli motorla birlikte hibrit (e:HEV) ve kablolu şarj edilebilir hibrit (e:PHEV) seçenekleri olacak. İki seçenekte 4 tekerlekten çekişli aktarma yer alıyor. CR-V e:PHEV seçeneği elektrikli olarak 82 km menzile sahip ve bataryası 2,5 saatte doluyor. İç mekan 9 inçlik multimedya ekranı, 7 inçlik dijital gösterge paneli ve çift bölgeli klima ile 12 hoparlörlü Bose ses sistemi öne çıkıyor. Honda Sensing 360 sistemi de CR-V’de görev yapıyor. CR-V’nin dingil mesafesi 40 mm arttığı için daha fazla iç hacim sunuyor.

6 / 13

Honda ZR-V

Honda ZR-V

Tanıtılan Honda ZR-V modeli, 2023 yılının son çeyreğinde Avrupa’da satışa sunulacak. İlk kez Çin’de tanıtılan bu aracın Avrupa versiyonunda 2,0 litrelik 4 silindirli benzinli motor ve elektrikli motor yer alıyor. Hibrit özellikli yani e:HEV logolu bu model, İç mekan genişliği ve bagaj hacmiyle de iddialı. İç mekanda 9 inçlik multimedya ekranı öne çıkıyor.


7 / 13

Honda ZR-V

Honda ZR-V


8 / 13

Honda ZR-V

Honda ZR-V

Hibrit özellikli yani e:HEV logolu bu model, İç mekan genişliği ve bagaj hacmiyle de iddialı. İç mekanda 9 inçlik multimedya ekranı öne çıkarken malzeme detayıyla da iddialı olduğu belirtiliyor. 


9 / 13

Yeni elektrikli modeller olacak

Yeni elektrikli modeller olacak

Öncelikle SUV modeller ZR-V ve CR-V ile tamamen elektrikli e:Ny1 olmak üzere üç yeni otomobilin yanı sıra Honda’nın Avrupa’daki ilk elektrikli scooter modeli olan EM1 e: yollara çıkmaya hazırlanıyor. Honda’nın e:PROGRESS isimli enerji yönetimi hizmetinin de önemli ölçüde genişletilmesi planlanıyor. 2022 yılında Avrupa pazarında satışa sunulan Civic e:HEV modelinin ardından otomobil ürün gamını büyüten Honda, yeni elektrikli modelleri ile de mobilite çalışmalarına hız kazandırmayı amaçlıyor. 

10 / 13

Honda, Avrupa’da enerji yönetimi hizmetini yaygınlaştıracak

Honda, Avrupa’da enerji yönetimi hizmetini yaygınlaştıracak

Honda’nın mobilite çalışmalarının ilerlemesi için odaklanacağını açıkladığı alanlardan biri olan enerji yönetimi konusunda da faaliyetleri ve yatırımları genişliyor. Temiz enerji hizmetlerinin geliştirilmesine odaklanan projeleri arasında, verimliliği ve sürdürülebilirliği en üst düzeye çıkaran ek şarj ve depolama çözümlerinin yanı sıra temiz bir enerji taşıyıcısı olarak hidrojen araştırmaları sunan ilk uygulama olan e:PROGRESS hizmeti yer alıyor. İngiltere’de hali hazırda Honda e: modeli için kullanılan uygun maliyetli ve sürdürülebilir evde şarj çözümü sunan temiz enerji hizmeti, yeni e:Ny1 ve plug-in hibrit CR-V sürücülerinin kullanımına da sunulacak. İkinci aşamada da müşterilerin şarj ekosistemlerinde güneş enerjisinden faydalanabilmesi ve hizmetin Avrupa’da Honda dışındaki markaların kullanıcıları arasında da yaygınlaştırılması hedefi bulunuyor. 

11 / 13

Katsuhisa Okuda Honda Motor Europe Başkanı ve Direktörü

Katsuhisa Okuda Honda Motor Europe Başkanı ve Direktörü

Avrupa’daki otomobil, motosiklet ve güç ürünlerinin kullanan sadık müşterinin Honda için önemini vurgularken; şimdiye kadar Avrupa’daki en geniş ürün gamına ulaşacakları bilgisini paylaştı. Ürünlerin yanı sıra elektrifikasyon sürecinin bir parçası olarak enerji hizmetlerini de geliştirerek küresel pazarda sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağlamak üzere önemli temellerin atıldığını belirtti. Ayrıca nisan ayının sonlarında da Japonya’da düzenlenen basın toplantısı ile elektrifikasyona sürecindeki ilerleme ve dönüşüme yönelik güncel bilgiler ile planlar paylaşılmıştı.

12 / 13

Tom Gardner Honda Motor Europe Kıdemli Başkan Yardımcısı

Tom Gardner Honda Motor Europe Kıdemli Başkan Yardımcısı

Avrupa’da Civic e:HEV’in satışa sunulması ile ürün yelpazesini tamamen elektrikli hale getiren ilk bölge olduklarının paylaşırken; ikinci EV ve ilk elektrikli scooter dahil olmak üzere üç yeni SUV modelinin tüketicilerin beğenisine sunulması ile Honda’nın global sürdürülebilirlik hedefine önemli katkılar sağlanacağını söyledi. 


13 / 13

Takehiro Wada Honda Ar-Ge Europe Başkanı

Takehiro Wada Honda Ar-Ge Europe Başkanı

Mobilite ile enerji yönetiminin kesişmesine yönelik olarak Honda enerji araştırma programının hem toplum hem de müşterileri için akıllı ve sürdürülebilir çözümlerin en iyi nasıl sunulacağına yönelik bir test alanı olduğunu belirtirken; mobiliteye ve enerjiye hizmetlerine inandıklarının altını çizdi. Wada, bu çalışmaların yalnızca çevreye ve enerji altyapısına katkı sağlamakla kalmayarak tüketiciler için tasarruf imkanı yarattığını ve Honda’nın mobilite vizyonuna da genişleteceğini belirtti. Mühendislik çalışmaları ile öne çıkan Honda, Avrupa pazarında elektrikli ürün ve hizmetlerine odaklanarak tüketicilerin hayatını kolaylaştırma misyonunu sürdürüyor. 

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.