otohaber_logo
Haberler
Hyundai Elantra dönüyor
Türkiye’de kompakt sedan sınıfından yaklaşık 5 yıldır uzak duran Hyundai, yeni Elantra ile görkemli ve sportif bir geri dönüşe hazırlanıyor.
Hyundai Elantra dönüyor


Son yıllarda yaptığı atılımla Türkiye'nin en çok satılan markası konumuna gelen Hyundai, 2006 yılından beri uzak kaldığı kompakt sedan sınıfına, Busan Otomobil Fuarı'nda tanıtılan beşinci nesille geri dönüyor. 2010'un ikinci yarısında anavatanı Kore'de, 2011 yılında ise Türkiye ile birlikte Avrupa pazarında satışa sunulacak olan yeni Elantra'da Hyundai'nin ix35 ile startını verdiği yeni tasarım dilinin izlerini görmek mümkün. Eğimli motor kaputuna eşlik eden kıvrımlı farları ve altıgen ön ızgarasıyla hem üreticisi hem de ait olduğu kompakt sınıf için oldukça agresif ve sıra dışı bir yüz taşıyan yeni Elantra'nın karoserinde de kat izleri ve kıvrımlar cömertçe kullanılmış. Eğimli arka camı ve tavan-C sütunu birleşimiyle coupe ve litfback arası bir arka görünüme sahip aracın LED'li stopları da özgün görünümü pekiştiriyorlar. İç mekan tasarımı hakkında herhangi bir detayın sunulmadığı araçta markanın kompakt SUV'u ix35'i hatırlatan bir tasarımın kullanılması beklenirken, donanım ve boyutlarla ilgili de herhangi bir bilgi yok. Türkiye'de satılan son nesil Elantra'dan farklı olarak artık dizel motor seçeneklerinin de sunulacağı araçta şimdilik detayı verilen tek motor 140 HP gücündeki 1.6 lt'lik direkt benzin enjeksiyonlu atmosferik ünite. 6 kademeli otomatik şanzımanla kombine edilecek olan motor, çok noktadan enjeksiyonlu benzerlerine göre yaklaşık yüzde 13 yakıt tasarrufu vadederken, 140 HP ile de kategorisinin en güçlülerinden biri konumuna geliyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.