otohaber_logo
Haberler
Hyundai i20 WRC yarışa hazır
Hyundai, yenilediği ralli otomobili i20 WRC’nin örtülerini kaldırdı.
Hyundai i20 WRC yarışa hazır

Hyundai, daha önce kamuflajlı prototipini gösterdiği yeni i20 WRC'yi, Dünya Ralli Şampiyonası'nın 2017 sezonunda kullanacak. Yeni i20 WRC, yeni sezonda değişen kurallara da uygun hale getirildi. Dış tasarım olarak daha agresif bir bakışa sahip otomobilin hızını arttırmak için de ciddi çalışmalar yapılmış. Bu çalışmalar içinde; aracın ağırlığının düşürülmesi, motor gücünün 80 HP daha yukarı taşınarak toplamda 380 HP güç elde edilmesi ve aerodinamiğinin arttırılması yer alıyor. Hyundai Motorsport takımı, üçüncü jenerasyonu ile yarışacak olan ralli otomobilinden bu sezonda daha da ümitli. Takım, geçtiğimiz sezon iki kez yarış birinciliği ve on kez podyum görme başarısını göstermişti.

Hyundai Dünya Ralli Şampiyonası'nda bu sezon üç araçla yer alacak. Thierry Neuville, Hayden Paddon ve Dani Sordo ise yeni i20 WRC'lerin pilotları olarak karşımıza çıkacaklar.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.