otohaber_logo
Haberler
Hyundai Santa Fe’nin detayları açıklandı
Dünya tanıtımı New Mexico’da yapılan beşinci nesil Hyundai Santa Fe 1,6 litre ve 2,5 litrelik turbo motorlarıyla dikkat çekerken iç mekan detayları ve yenilikleriyle de daha iddialı görünüyor.
Hyundai Santa Fe

Tamamen yenilenen beşinci nesil Hyundai Santa Fe markanın karakteristik tasarım çizgisinden çıkarak kendine ait görünümüyle dikkat çekiyor. Tasarımı gibi iç mekan detayları ve malzeme özellikleriyle dikkat çeken bu model motor özellikleriyle de öne çıkıyor. 




1 / 12

Yeni tasarım dili

Yeni tasarım dili

Yeni Santa Fe'nin ön kısmı, H şeklindeki farları, ızgara tasarımı, keskin hatlı çamurlukları ve yukarıda konumlandırılmış motor kapağı sayesinde iddialı bir görünüm sunuyor.

2 / 12

Dinamik bir görünümü var

Dinamik bir görünümü var

Yeni Hyundai Santa Fe'nin köşeli hatları ve uzun dingil mesafesi, daha iddialı görünmesini sağlıyor. Sportif tavan çizgisi, geniş çamurluk eklentileri, daha kısa ön çıkıntı ve 21 inçlik jantlarıyla da dinamik bir görünüm sunan Santa Fe’de 10 farklı gövde rengi olacak.

3 / 12

Santa Fe’nin iç mekanı

Santa Fe’nin iç mekanı

Santa Fe'nin tamamen yeni iç mekanında H şeklinde tasarlanan havalandırma ızgaraları, 12,3 inçlik dijital panel ile bilgi-eğlence sistemini kapsayan panoramik kavisli ekran dikkat çekiyor. 

4 / 12

Çevre dostu malzemeler

Çevre dostu malzemeler

Yeni Santa Fe’de tavan döşemesi, paspaslar, koltuklar, koltuk arkalıkları, havayastığı, kapı çıtası ve panel kaplamaları çevre dostu malzemelerden imal edildi. Özellikle suni deri koltuklar, insan sağlığını koruyan malzemelerden yapıldı.

5 / 12

Daha fazla iç hacim

Daha fazla iç hacim

Benzinli Santa Fe'nin ikinci sıra diz mesafesi, yeni modelde 35 mm artırılarak 1.075 mm'ye çıkarılmış. Hibritin ikinci sıra diz mesafesi de 20 mm artırılarak 1.055 mm'ye ulaşıyor. Üçüncü sıra diz mesafesi uzunluğu ise 15 mm artırılarak 761 mm'ye çıkarılmış. Üçüncü sıranın baş yüksekliği 69 mm artırılarak 958 mm'ye çıkarken oturma yüksekliği de 30 mm artırılarak 282 mm'ye ulaştı.

6 / 12

Üçüncü sıra koltuklar

Üçüncü sıra koltuklar

Ayrıca üçüncü sıra koltuklar 10 derece kadar yatırılabiliyor. 

7 / 12

Motor seçenekleri

Motor seçenekleri

Avrupalı Santa Fe’de 1,6 litrelik Turbo Hibrit (Gamma III 1,6T GDI HEV – 6AT) ve benzinli 1,6 litrelik Turbo Plug-in Hibrit (Gamma III) motorlar seçenekleri olacak. Yeni Santa Fe, Güney Kore ve Kuzey Amerika'da iki farklı aktarma seçeneğiyle satışa sunulacak. Benzinli 2,5 litrelik turbo motor (Theta III 2,5T GDI – 8DCT), maksimum 281 HP güç ve 265 Nm tork sunuyor. Benzinli 1,6 litrelik Turbo Hibrit seçeneği ise (Gamma III 1.6T GDI HEV – 6AT), maksimum 180 HP güç ile 265 Nm tork üretiyor. 

8 / 12

2024’ün ilk yarısında Avrupa’da.

2024’ün ilk yarısında Avrupa’da.

Amerika ve Avrupa dışındaki bazı pazarlarda 194 HP gücündeki 2,5 litrelik benzinli motorla satışa sunulacak olan Yeni Santa Fe, ilk olarak yılın ikinci yarısında Güney Kore'de satılmaya başlanacak. Gelecek yılın ilk yarısında Kuzey Amerika ve Avrupa'da piyasaya sürülmesi planlanan otomobilin Kuzey Amerika tanıtımı ise 2023 Los Angeles Otomobil Fuarı'nda yapılacak.  

9 / 12

Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe

10 / 12

Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe


  


  




11 / 12

Daha maceracı bir Santa Fe için XRT Concept.

Daha maceracı bir Santa Fe için XRT Concept.

Hyundai, doğa tutkunlarının farklı ihtiyaçlarını karşılamak için Santa Fe ile eş zamanlı olarak özel tasarlanmış bir konsept model de tanıttı. XRT Concept adı verilen bu model, zorlu arazi şartlarında yol alabilmek için tasarlanmış. XRT Concept, doğada daha fazla zaman geçirmek isteyenler için geliştirilirken aynı zamanda yükseltilmiş süspansiyonları, arazi tipi lastikleri ve kamp yapmaya elverişli donanımlarıyla iddialı bir seçenek olacak. 

12 / 12

Santa Fe XRT Concept.

Santa Fe XRT Concept.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.