otohaber_logo
Haberler
i20'den Türkiye'ye 100 milyon dolar
Hyundai'nin Türkiye'deki başarılı performansının ardından, yeni küçük hatcbackinin üretiminin Türkiye'ye kaymasıyla Türkiye yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırım daha kazanmış olacak.
i20'den Türkiye'ye 100 milyon dolar



Hyundai Assan İkinci Başkanı Yavuz Kim, üretimine önümüzdeki yıl Mayıs ayından itibaren İzmit Fabrikası'nda başlanacak Hyundai i20 için çalışmaların planlandığı şekilde sürdürüldüğünü bildirdi. Kim, 75 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını, yan sanayi ile rakamın 100 milyon doları bulacağını, istihdam edilecek personel sayısının ise kademeli olarak birkaç bini bulabileceğini bildirildi. İ20'nin 5 kapılı versiyonunu Avrupa'ya Türkiye'den ihraç edeceklerini belirten Kim, "İ20 ile ilgili ilk etapta toplam üretim hedefimiz yıllık 80 bin adet düzeyindedir. Bunun 70 binini Avrupa ülkelerine ihraç etmeyi, geri kalanını da iç pazara sunmayı planlıyoruz" dedi.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.