otohaber_logo
Haberler
İddiamız Sürecek
Go Motorsporları, bu yıl Porsche Super Cup Serisi’ni Almanya’da takip etti. Tamamı Türk bir ekipten oluşan Go Motorsporları’nın hem Takım Direktörü hem de yarışçılarından olan Cenk Ceyişakar ile Almanya, Hockenheimring’de bir söyleşi gerçekleştirdik.
İddiamız Sürecek
Porsche Sports Cup sezonunda 6 yarışlık bir takvim takip ettiniz. Nasıl geçti sezon? Organizasyon ve seriyi nasıl buldunuz?
Cenk Ceyişakar: 2013 yılı içerisinde PCC-CE (Porsche Cup Challenge Central Europe) Serisi'nde ve Porsche Sports Cup Almanya'da 4 Türk pilot ve tamamı Türk bir ekiple GO Motorsports olarak yarıştık. Katıldığımız her iki seri de Porsche AG tarafından organize edildi. Bu anlamda organizasyonların genelinden memnun olmamak mümkün değil. Özellikle Sports Cup organizasyonu gerek katılımcı sayısı, gerek yarışılan pistler ve gerekse de takip eden basın ve seyirci canlılığı açısından mutlaka görülmesi gereken bir organizasyon. Biz de GO Motorsports olarak bu serilerde ülkemizin bayrağını dalgalandırdığımız ve elimizden geldiğince en üst seviyede temsil gösterdiğimiz için mutlu ve gururluyuz.
Go Motorsports'un bu seneki oluşumundan bahseder misiniz? Neler yaptınız?
Ceyiaşakar: Bu sene bir çok yenilik vardı aslında GO Motorsport bünyesinde. Öncelikle Kadosan'da Go Motorsports garajı hizmete girdi. Araç parkımız 4 adet 997 kasa Porsche GT 3 Cup yarış otomobilleri ile yenilendi. Devamında uzunca bir süredir Avrupa pistlerinde yarışan Go Motorsports 2013 yılı ile birlikte önceden edindiği tecrübe ve birikimi de organizasyon becerisine katarak ilk kez ve yüzde 100'ü Türk bir ekiple birlikte Porsche Sports Cup, Porsche Cup Challenge Dogu Avrupa Şampiyonası yarış organizasyonlarında ülkemizi temsilen yer almaya başladı. 2013 yılında ilk kez yer aldığımız her iki Porsche AG organizasyonunda podyum hedefi ile piste çıktık ve Cengiz Oğuzhan ile bunu başardık.
Porsche GT3'ü biraz anlatır mısınız? Nasıl bir pist otomobili?
Yeni Porsche GT3 yarış otomobili, 2013 yılından itibaren Porsche Mobil 1 Supercup'ta yarışmaya başlayarak literatürdeki yerini almış oldu. Yeni araç 2014 yılından itibaren Porsche AG tarafından tüm dünyada organize edilen Carrera Cup ve 2015 yılından itibaren de Porsche GT 3 Cup Challenge yarış organizasyonlarında kullanılıyor olacak. Kasa değişimiyle birlikte yeni otomobil 991 GT3 olarak adlandırıldı ve yarış kariyerine başlamış oldu. Yeni 991 GT3'ün bir önceki versiyonuna oranla oldukça önemli teknolojik farkları var. Bu farklar geliştirilmiş ve uzatılmış dingil mesafesi ile daha mükemmel yol tutuş, güçlendirilmiş 460 HP motor 6 kademeli sıralı şanzıman,
Siz hem takım direktörü hem de pilot olarak yarışlarda yer alıyorsunuz. Bu zor olmuyor mu?
Evet bazen zor oluyor ancak yarışla ilgili gerekli hazırlıkları ekibimizle birlikte Türkiye'deyken yarış öncesi gerçekleştiriyoruz. Yarış anında ise zaten takım mühendisimiz ve baş mekaniklerimiz bizlerle oluyor. 4 Türk pilot olarak birbirimizle tatlı bir rekabet içerisinde olsak da tüm kararları ve stratejileri birbirimizle konuşarak ve danışarak veriyoruz yarış öncesi. Bu anlamda bir zorluk olmuyor.
Porsche Cup dünyanın en iyi yarış serilerinden biri olarak biliniyor, orada, o rekabetçi ortamda yarışmak bir pilot olarak size nasıl avantajlar getiriyor?
Kendimizi sürekli iyileştirmeye çalışıyoruz, sürekli de yükselen bir grafik sergiledik. Avrupa pistlerinde ilk ve son bahardaki aylarda yağmur altında da yarışlara katıldık ve bu Türkiye'de çok alıştığımız bir şey değil. Yeni ve farklı bir çok değişken var ve bunlarla uyum sağlamak bir süreç. Tabi ki bir pilot olarak kendimi her zaman geliştirmeye çalışıyorum ve Porsche Sports Cup serisinde yarışmak buna katkı sağlıyor.
Önümüzdeki sezon için projeleriniz belli oldu mu?
Önümüzdeki sezonun çalışmalarına başladık. Detaylar bu içerisinde bulunduğumuz ay ve önümüzdeki ay daha net belli olacak. Ben ve pilot arkadaşlarım Arif Suyabatmaz, Cengiz Oğuzhan, Yadel Oskan 2013 sezonundan büyük keyif aldık ve önümüzdeki sene de devam etmek istiyoruz. Şartlar ve koşullar neyi gösterecek, takım adına yeni kararlar olacak mı bunları dediğim gibi önümüzdeki aylarda açıklayacağız.
Yazı Banu Hasırcıoğlu


Almanya, Hockenheimring'deki yarışta GO Motorsports ekibiyle beraberdik.


Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.