otohaber_logo
Haberler
İkinci el karnesi: smart fortwo
Mercedes-Benz bünyesinde üretilmesine rağmen Türkiye’de beklediği ilgiyi göremeyen smart, yüksek fiyatı ve yüksek bakım giderleriyle ikinci el pazarında seyrek rastlanan ancak benzeri olmayan bir yakıt ekonomisti.
İkinci el karnesi: smart fortwo



Swatch ve Mercedes'in ortak projesiyle ortaya çıkan smart, 1997 yılındaki Frankfurt Otomobil Fuarı'nda sonra yollara çıktı. 2003 yılında makyajlı versiyonuyla karşımıza çıkan smart'ın Türkiye'deki satış hakları makyajın ardından DaimlerChrysler'in Türkiye ayağına geçti. Türkiye'ye 698 cc 61 HP benzinli motorla ithal edilen smart'ın roadster, roadster-coupe, city-coupe, city-cabrio ve crossblade olmak üzere beş karoser seçeneği mevcut. smart'ın dört kapılı versiyonu forfour ise 2004 yılın ilk çeyreğinde ülkemize girdi. Smart, sıra dışı tasarıma sahip bir otomobil. İki kişilik araç 2500 mm'lik uzunluğuna rağmen oldukça geniş iç mekanıyla dikkat çekiyor. smart'ın dingil mesafesiyse sadece 1812 mm. Çamurluklar otomobilin kısa burun tasarımında dikkat çeken en önemli detaylar. Ayrıca iç içe geçmiş farları Mercedes-Benz ailesinin kanını taşıdığını kanıtlar nitelikte.
smart'ın iç mekanı kendine has bir tasarıma sahip. İç mekanda kullanılan malzeme kalitesi çok yüksek değil. İşçilik konusundaysa pek başarılı değil. Yok denecek kadar küçük olan bagajının hacmiyse 150 litre. Yapılan testlerde ilk çıkan smart'larda tavan camı yalıtımı ve turbo sorunlarına çok sıklıkla karşılaşılıyor. 2002 yılındaki makyajdan sonra tüm bu sorunlar giderilmiş görünüyor.


MODEL TARİHÇESİ

1998 city-coupe sadece benzinli motorlarla piyasaya sürüldü.
1999 Süspansiyon sistemi iyileştirildi. Dizel motorlu versiyon piyasaya sürüldü.
2000 Cabrio versiyonu piyasaya sürüldü.
2002 Makyajlandı. Türkiye'deki distribütörlük DaimlerChrysler'a geçti.
2003 ESP standart donanıma eklendi.
2006 Brabus Fortwo piyasaya sürüldü.

ARTILAR VE EKSİLER

+ Geniş iç mekan hissi
+ Park sorunu
+ Düşük gürültü seviyesi
+ Tasarruflu dizel motor
+ İyi işçilik
+ Güçlü sürücü kafesi
+ İyi güvenlik donanımı
- Sert süspansiyonlar
- Hantal direksiyon
- Uzun vites aralıklı şanzıman
- Prim yapmakta zorlanıyor
- 130 km/s maksimum hız

TİPİK SORUNLAR

• Far sistemi arızası
• Turbo arızası (1999'dan öncekiler)
• Fren sistemi arızası

Tavsiye EdileN Motor Seçenekleri

0.7 lt, benzinli, 61 HP. Ortalama yakıt tüketimi 6.5 lt/100 km.
0.8 lt, dizel, 41 HP. Ortalama yakıt tüketimi 4.5 lt/100 km.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.