otohaber_logo
Haberler
İkinci Elde Rekor Sene Olur
DOD Satış ve Pazarlama Müdürü Gökhan İncekara, ikinci el piyasasıyla ilgili değerlendirmede bulundu.
İkinci Elde Rekor Sene Olur

Kurlardaki artış, yeni yıl ile birlikte gelen ÖTV düzenlemesinin ikinci el satışlarına daha geç yansıması ile birlikte 0 kilometre araçların 2013 stoklarının bitmiş olması, otomotiv sektöründe 2. el satışlarına olumlu yansıdı. Sene başında yeni model yılına ait 0 km araçların piyasada yüksek fiyatla yer alması sonucunda otomobil almak isteyen kullanıcılar alım güçlerine daha uygun olacak ikinci el araç pazarına yönelmeye başladı. 2. el binek araç pazarındaki devir adedi TÜİK verilerine göre Haziran sonu itibariyle yaklaşık olarak 1 milyon 785 bin satış rakamına ulaşmıştır. Bu nedenle 2014 yılının tahmini 3,6 milyon adet rekor bir satışla kapanabileceğini öngörüyoruz. Elde edilen son veriler ışığında ikinci el pazarı yüzde 6'lık bir büyüme yaşayabilir.

İkinci el araç pazarında müşteri tercihlerini değerlendirdiğimiz zaman, dizel araçların daha çok rağbet gördüğünü ve sedan otomobillere ilginin arttığını söyleyebiliriz. Lüks segmente olan müşteri ilgisi de geçtiğimiz yıllara oranla artmaktadır. Lüks segmentin müşterisi genellikle model yaşı çok yüksek olmayan, düşük kilometreli araçlara ilgi duymaktadır.

DOD Satış ve Pazarlama Müdürü Gökhan İncekara

Sektör çok büyük ve oyuncu çok olduğu için müşterilerin araç alım noktasında hata yapmamaları adına, almayı planladıkları araç ile ilgili detaylı bilgiye, o araca ait yetkili satıcıya giderek veya ekspertiz konusunda uzmanlaşmış firmalarda araçların kontrollerini yaptırarak ulaşabileceklerini bilmeleri önemlidir. Ayrıca araç alım-satım işlemi gerçekleştirecek olan kişilerin, işlem sonrasında muhatap kabul edebilecekleri ve hukuki açıdan da kendilerine karşı yükümlülükleri olan kurumsal bir firmayla çalışmaları, gerek alım satım işlemi sırasında gerek sonrasında kendilerine kolaylıklar sağlamaktadır.

DOD olarak araç alım-satım işlemi yapacak olan müşterilerimize tek bir noktadan güvenle hizmet alma fırsatı sunmaktayız. Araçlarını krediyle almak isteyen müşteriler, DOD Finans hizmetimiz aracılığıyla araçlarını krediyle alabilmekte; aynı zamanda distribütör garantisi biten araçlar için de tercihlerine bağlı olarak 6 ya da 12 aylık DOD Garanti hizmetimizden faydalanabilmektedirler. Tüm araçlarımız mutlaka 101 Nokta Ekspertizine tabii tutulmakta ve araçlarla ilgili detaylar şeffaflıkla müşterilerle paylaşılmaktadır. Araç satışı yapacak olan müşterilerin araçları ise takas, nakit alım veya emanet yöntemleriyle hızla değerlendirilmektedir.

Tüm araçlarımız mutlaka 101 Nokta Ekspertizine tabii tutulmakta ve araçlarla ilgili detaylar şeffaflıkla müşterilerle paylaşılmaktadır. Araç satışı yapacak olan müşterilerin araçları ise takas, nakit alım veya emanet yöntemleriyle hızla değerlendirilmektedir.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.