otohaber_logo
Haberler
İkinci İlk
SC kısaltmasını ilk kez güncel Ibiza neslinde kullanan Seat, bu harfleri şimdi de ilk kez yeni Leon’da kullanırken, 3 kapılı kompakt hatchback Cenevre Otomobil Fuarı’nda sahneye çıkacak.
İkinci İlk

Volkswagen Grubu'nun sportif olmakla görevlendirilen markası Seat, bu görevi için önemli bir rol oynayacak olan 3 kapılı Leon'u gün yüzüne çıkardı. Tıpkı küçük sınıftaki Ibiza'da olduğu gibi SC takısını alan 3 kapılı Leon, 5 kapılı kardeşlerine göre önemli farklara sahip. Her şeyden önce, MQB platformunda üretilen araç, 5 kapılı Leon'a göre 35 mm kısaltılmış bir dingil mesafesine sahip. Bu kısalmayla hem karoser oranlarının iyileşmesi hem de sürüşün daha dinamik olması amaçlanmış. Ön ve arka çamurluklarında belirgin kas izleri taşıyan Leon SC'nin arka camı da 19 derecelik açısıyla 5 kapılı kardeşlerinden daha eğimli. Cenevre Otomobil Fuarı'nda sahne alacak olan Leon SC'de, 1.6 lt 105 HP ve 2.0 lt 150 HP'lik iki dizelin yanında güçleri 86 HP ile 140 HP arasında değişen 1.2 ve 1.4 lt'lik dört benzinli motor görev yapıyor. Leon SC, kısa bir süre sonra bu motorlara ek olarak 1.6 lt 90 HP ve 2.0 lt 184 HP'lik iki dizel ile 180 HP gücünde 1.8 lt'lik benzinli ünitelere de sahip olacak. Kullanılan motora göre 5 ve 6 ileri manuel ile 6 ve 7 kademeli çift debriyajlı otomatik şanzımanların görev yaptığı Leon SC'de Reference, Style ve FR olmak üzere üç farklı donanım seçeneği sunulurken, serinin en sportif seçeneği olan FR donanımında Seat Drive Profil özelliği sayesinde aracın karakteri ekonomi ve sportiflik arasında 3 kademeli olarak değiştirilebiliyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.