otohaber_logo
Haberler
İnci Holding'ten gençlere destek
İnci Holding’in Cevdet İnci Eğitim Vakfı-İNCİVAK kanalı ile yaptırdığı yüksekokul, yapılan törenle gençlere armağan edildi.
İnci Holding'ten gençlere destek



Anne Memnune Yarenci İnci'nin doğup büyüdüğü Aydın-Karacasu'ya yaptırılan ADÜ Memnune Yarenci İnci Meslek Yüksekokulu binası toplam 3.270 m² kullanım alanına sahip. Yüksekokul, 1.200 öğrencisi kapasiteli olup bünyesinde 18 derslik, 7 laboratuar, 13 ofis, 1 yemekhane, 1 depo bulunuyor.

Cevdet İnci Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şerife İnci Eren, törende yaptığı konuşmada, " Gelişmiş ülkelerle aramızdaki farkı kapatmak için daha fazla çalışmalı ve üretmeliyiz. Kısa zamanda çok iş başarabilmemizin tek yolu da eğitilmiş insan gücümüzü arttırmaktır. Bizce iyi bir eğitim demek, bilgilerini kullanabilen, yaratıcı ve üretken, bağımsız karar verebilen gençler yetiştirerek, onları topluma hizmet değeri ile donatabilmektir. Böylece Türkiye ekonomisinin yapısal dönüşümü için ihtiyaç duyulan vasıflı ve dinamik işgücüne ulaşmak mümkün olacaktır. Bu durumda, biz yetişkinlere düşen en önemli görev, gençlere eğitim alanında yeni yollar açmak ve yeni imkânlar yaratmaktır '' dedi. Sözlerini," Sevgili Gençler, bu okuldan mezun olacak sizlerin başarılı çalışmalarınızı gururla izliyor olacağız. Türkiye'nin kendine güvenen ve inanan gençlere ihtiyacı var, bu kaynak sizlersiniz. Burada eğitimini sürdürecek olan sizlerin, zorlukları engel olarak görmeyip, fırsata dönüştürmenizi, hedeflerini gerçekleştiren lider ruhlu gençler olarak yetişmenizi diliyorum. Yeni binamızı, ülkesini seven gençler olarak sizlere emanet ediyorum, ona sahip çıkıp, iyi bakınız. Tanrıdan gelecekte sizlere de başarılarınızın yanı sıra, toplum yararına çalışmayı ve katkıda bulunmayı nasip etmesini diliyorum" diyerek tamamladı.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu ise, eğitime ve bilime hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen İnci ailesine teşekkür etti. Bina inşaatının yapımın çok kısa zamanda bitirildiğini hatırlatan Boylu, "Temeli 22 Mayıs 2008 yılında atılan ve bir yıl gibi çok kısa sürede eğitim ve öğretime hazır duruma getirilen binamızın, hizmete girmesinden dolayı çok mutluyuz. Eğitim kurumlarına yapılan yatırımları insanlığın, aydınlık geleceğine yapılan adımlar olarak değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'ta, "Biz inanıyoruz ki Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milleti olarak bizlere hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin, üzerine çıkabilme mücadelemizi ancak eğitimde büyük başarı sağlayarak ulaşabiliriz" dedi. Vali Coş, eğitime ve eğitim kurumlarına çok büyük önem verilmesi gerektiğini ve hayırseverlerden talepler beklediklerini kaydetti.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.