otohaber_logo
Haberler
İngiltere'nin kralı Lorenzo
MotoGP sezonunun 5. yarışı olan Britanya Grand Prix'sini Jorge Lorenzo kazandı. İspanyol sürücü bu birincilikle en yakın rakibi Andrea Dovizioso'yla arasındaki puan farkını 37'ye çıkardı.
İngiltere'nin kralı Lorenzo


Silverstone pisti 1986 yılından bu yana ilk kez Moto GP Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı. İlk turlarında bir çok geçişin yaşandığı yarışa pole pozisyonunda başlayan Jorge Lorenzo finiş çizgisini de ilk sırada geçti ve bu yılki 3. birinciliğini kazandı. Bu sezon daha önce İspanya ve Fransa Grand Prix'lerini kazanan İspanyol sürücü Dünya Şampiyonası'ndaki puanını da 115'e çıkardı. Yarışta ikinciliği Andrea Dovizioso elde etti. Bu sezon 4. kez podyuma çıkan İtalyan sporcu Dünya Şampiyonası'nda Lorenzo'nun 37 puan gerisinde 2. sıraya yerleşti. Yarışın en büyük sürpriziniyse Ben Spies gerçekleştirdi. Moto GP'de çaylak sezonunu geçiren Birleşik Amerikalı sürücü yarışın son turunda Nicky Hayden'ı geçerek 3. oldu ve Moto GP kariyerinde ilk kez podyuma çıktı. 2 hafta önce İtalya Grand Prix'sini kazanarak Dünya Şampiyonluğu yolunda umutlanan Dani Pedrosa'ysa Mugello pistindeki performansından odukça uzaktı. İspanyol sürücü yarışı 8. sırada tamamlayınca Dünya Şampiyonası'nda da ikincilikten üçüncülüğe geriledi. MotoGP'de sezonun 6. yarışı 26 haziran'da Hollanda'da koşulacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.