otohaber_logo
Haberler
İnterneti En Uygun Fiyata Sunarız
Chevrolet Avrupa’nın çiçeği burnunda Başkanı Dr. Thomas Sedran ile görüşen sınırlı sayıdaki gazeteciden biri olarak, Avrupa’daki üretimin hala planlanmadığını ve markanın Opel’den daha uygun fiyatlı ancak motor ve şanzıman konusunda bir adım geride duraca
İnterneti En Uygun Fiyata Sunarız
Sadece 72 gündür yeni görevinde olan Chevrolet Avrupa Başkanı Dr. Thomas Sedran tam bir otomobil meraklısı ve koyu bir Borussia Dortmund taraftarı. İlk otomobili, 15 yaşında, açık kahverengi karoser ve kan kırmızısı suni deri koltukları olan bir Opel Ascona'ymış. Öyle ki otomobilden daha pahalı bir Pioneer müzik setine sahipmiş. Bugüne kadar 20 farklı otomobile sahip olan Sedran'ın en büyük çocuğu 18 yaşında ve bir Opel Adam kullanıyor. Motorsporlarıyla da ilgili olan Sedran, Chevrolet gibi, Spark'tan Corvette'e uzanan bir model yelpazesinden dolayı heyecanlı. Avrupa pazarını oldukça rekabetçi bulan taze başkan, İspanya, İtalya, Polonya ve Türkiye pazarının zorlayıcı olduğunu belirtti. 2013 yılını, fiyat rekabetinden ziyade karlılığa odaklanarak tamamlanarak istediklerini belirten Sedran, pek çok pazardaki filo stratejilerinden de vazgeçtiklerini sözlerine ekledi. Avrupa'da 8.500 adet Trax satarak hedeflerinin üzerinde bir taleple karşılaştıklarını belirten yönetici en yaşlı otomobillerinin 2.5 yaşında olduğunu ve pazardaki en genç marka olduklarının altını çizdi. MyLink gibi teknolojiler sayesinde de genç kullanıcıları mutlu edeceklerini belirten başkan, Chevrolet'nin pazardaki en iyi fiyat-donanıma sahip olduğunu ve kendi segmentlerinde interneti en uygun fiyata sunan marka olduklarını söyledi.
Opel ve Ford'un fiyatlandırmada ana akımı oluşturduğunu, Volkswagen'in bazı pazarlarda pahalı kaldığını, esas rakiplerininse, Kia, Hyundai ve Fransızlar'ın olduğunu belirtti. Corvette'e hayran olan başkan, yeni neslin artık Avrupa pazarındaki beklentileri de her zamankinden fazla karşıladığını söyledi. Avrupa'daki krizin etkilerinin daha ne kadar devam edeceğini sorduğumuz Sedran, Avrupa Birliği'nde her ülkenin aynı durumda olmadığını ve her ülkede farklı bir strateji olabileceğinin altını çizdi. Bayilerdeki giderleri azalttıkları takdirde başarının şimdilerde gelebileceğini belirten başkan, Avrupa'daki 900 kadar satış noktasının başka markalarla paylaşıldığını da sözlerine ekledi. Opel'in yeni motor ve şanzımanlarının henüz kullanılmayacağını, önceliğin Alman markada olacağını belirtti. Buna sebep olarak da benzer ürünler arasındaki fiyat farkının, pahalı satılana yaramamasını gösterdi. Opel'in PSA Grubu ile olan ortaklığınınsa şimdilik Chevrolet'ye uğramayacağını belirtti.
Yazı: Birkan Demir Çalışkan

AVRUPA'DA ÜRETİM OLMAYACAK
Yıllardır söylentilerden öteye geçemeyen Avrupa'daki ve Türkiye, Torbalı'daki üretim sorularına Sedran'dan yanıt geldi. Kore'deki üretimin daha karlı olduğunu ve Avrupa'daki üretimin düşünülmediğini, Rusya'daki fabrikanın da sadece iç pazara hizmet ettiğini belirtti.

ELEKTRİKLİ VOLT UCUZLAYACAK
Elektrikli otomobilleri Volt'ta kullanılacak yeni pillerin daha uygun fiyatlı olmasıyla aracın fiyatının ucuzlayacağını belirten başkan, BMW'nin i3 ve i8 ile başlatacağı pazarlama stratejisini yakından incelediklerini, onlardan örnek alabilecekleri dersler olduğunu söyledi.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.