otohaber_logo
Haberler
İsabeyli'de Renkli Haftasonu
Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) tarafından İsabeyli Belediyesi ve Şırlan Doğal Kaynak Suları sponsorluğunda, Aydın, İsabeyli’de düzenlenen Şırlan Tırmanma Yarışı adeta bir festival havasında geçti.
İsabeyli'de Renkli Haftasonu
Türkiye Tırmanma Şampiyonası'nın 5.'inci ayağı olan organizasyon, 6 ayrı kategoride 21 ulusal, 4 ayrı kategoride 8 mahalli olmak üzere 29 otomobil ve yoğun seyirci katılımı ile düzenlendi. İsabeyli ile Çobanlar Köyü arasındaki 6 kilometrelik asfalt parkurda iki çıkış üzerinden yapılan yarışta, Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik de Opel Vectra ile öncü araç olarak parkurda yer alarak ilk motorsporları deneyimini yaşadı.

Kategori 1'de Ahmet Salih Kandemir Peugeot 106 GTI ile 09:21.288 toplam zamanı ile birinciliğin sahibi oldu. Kategori 2'de Citroen Saxo VTS ile Egemen Çivicioğlu 08:45.248 ile birinciliğe uzandı. Kategori 3'de ise Bursalı Hakan Ertarman Renault Clio Ragnotti direksiyonunda 08:22.942 zamanı ile bir kez daha birinciliğe ulaştı. Kategori 4'de Opel Corsa S1600 pilotu Murat Soyçopur 08:40.020 toplam zamanı ile zirvede yer alan isim olurken, evsahibi Pegasus Racing pilotu İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim Fiat Punto S1600 ile ikinci sırada yer aldı.

Kategori 5'de Antalyalı pilot İbrahim Şendil 08:16.800 toplam zamanı ile bir kez daha birincilik kürsüsünde yer alırken, aynı zamanda ilk çıkıştaki 04:06.676'lık derecesi ile "günün en hızlı zamanı"nı da kaydetti.

Kategori 6'da Tok Sport adına Mitsubishi Lancer EVO 8 ile tecrübeli pilot Mithat Diker birinciliğin sahibi olurken, Ankara'dan Tansel Tunca Opel Astra GSI ile ikinci ve yine Ankara'dan benzer bir otomobille Cem Şit üçüncü oldular.

Türkiye Tırmanma Şampiyonası haricinde Ege Kupası'na da puan veren Şırlan Tırmanma Yarışı'nda, öncü araç olarak parkura çıkan Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, "İsabeyli'de geniş bir izleyici kitlesiyle gerçekleşen Tırmanma Yarışında olmak oldukça keyifliydi.İlk kez bir yarışta otomobil ile parkur geçme heyecanını yaşadım. Bu tarzdaki başarılı organizasyonlar motorsporlarının geleceği adına önemli bir rol oynamakla birlikte motorsporlarına ilgiyi de arttırıyor Bu vesileyle organizyonda emeği geçen tüm ekip çalışanlarına, yerel yöneticilerimize ve özellikle İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim'e göstermiş olduğu katkılardan dolayı şükranlarımı sunuyorum" diyerek heyecanını dile getirdi. İsabeyli'deki yarışta bir de ihraç gerginlği yaşandı. Mustafa Kuru ve Yonca Güngör'ün yarıştan ihraçları gerginlii arttırdı.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.