otohaber_logo
Haberler
İspanyol roketi
Bugüne kadar seri olarak üretilen en hızlı ve güçlü Seat modeli olan Leon Cupra R, 265 HP’lik gücü ve 250 km/s’de son bulan maksimum hızıyla kompakt sınıfın roketleri arasında yer alıyor.
İspanyol roketi


Seat'ın ürün gamındaki en performanslı ve en güçlü modelleri için kullandığı R kısaltması artık makyajlı Leon için de geçerli oldu. Frankfurt'ta İspanyol üreticinin en önemli ve güçlü yeniliğini oluşturacak olan Leon Cupra R, karoserindeki R logoları, 19 inçlik özel tasarımlı alaşım jantlarıyla en güçlü seri üretim Seat olduğunu belli ediyor. Sivri ve eğimli motor kaputunun altında görev yapan 2.0 lt'lik 4 silindirli benzinli turbo motor 265 HP'lik gücüyle Leon Cupra'ya 25 HP fark atarken, aracı 6.1 saniyede 0'dan 100 km/s'ye ulaştırıyor. Euro 5 normunu karşılayan motorun ortalama yakıt tüketimi 8.1 lt/100 km olarak açıklansa da, bu değerin böylesine güçlü bir otomobil için fazlasıyla iyimser bir tahmin olduğunu söylemek hiç de zor değil.

250 km/s'lik maksimum hızıyla en hızlı Seat unvanını taşıyan Leon Cupra R'ın hızlandığı kadar iyi yavaşlayabilmesi için önde 17 inçlik arkada ise 16 inçlik fren disklerine yer verilmiş. Yeni geliştirilen elektronik çapraz ön diferansiyel kilidi XDS ile donatılan aracın sportif bir yol tutuş sunabilmesi için süspansiyon sistemi de elden geçirilmiş. Eksiksiz sayılabilecek bir donanımla satışa sunulacak olan Seat Leon Cupra R'da yarış tipi koltuklar standart donanımdayken, deri ve alkantara döşeme arasında tercih yapılabiliyor. Fuardan sonra Almanya'da satışa sunulacak olan aracın satış fiyatının standart Leon Cupra'dan 3.000 Euro civarında daha yüksek olması bekleniyor

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.