otohaber_logo
Haberler
İstanbul'da Hız Artık Ceza Demek!
İstanbul'un bazı bölgelerinde daha önce uygulamalarını gördüğümüz Elektronik Denetleme Sistemi (EDS), anlık hız değerlerine ceza keserken yeni gelen sistemle birlikte artık EDS'yi görüp hızınızı düşürmeniz de işe yaramayacak çünkü iki mesafe arasındaki ge
İstanbul'da Hız Artık Ceza Demek!
A ile B noktasına yerleştirilmiş EDS'ler aracın geçiş süresini hesaplayarak ortalama hızı buluyor. Yani yüksek hızda giderken bu sistemi görüp yavaşlamanız artık sizi kurtaramayacak. Örnek vermemiz gerekirse, ortalama hız limiti 70 km/s olan bir yolda 85 km/s ile gidiyorsanız 130 TL ceza ödüyorsunuz. 85 km/s'nin üstüne çıktığınız takdirde de cezanız 270 TL'ye kadar çıkıyor. Ülkemizde ve mega şehir olan İstanbul'da her gün çok sayıda insan trafik kazalarında hayatlarını kaybediyor. Trafik kazalarının büyük bir kısmını aşırı hız oluşturuyor. Şehir içinde aşırı hız yapılmasını önleyici olacağı düşünülen sistemle birlikte aşırı hız sebebiyle meydana gelen trafik kazalarının önüne geçilmeye çalışılacak. Yeni sistemle sürücülerin EDS noktasına geldikleri zaman hızlarını düşürmeleri yeterli olamayacak. Bu sebeple eğer ceza ödemek istemiyorsanız, ortalama hız kurallarına uymanız gerekiyor. Yeni uygulama, İstanbul'da pilot bölge seçilen Ataköy sahilyolu ve Sarıyer Çayırbaşı'nda yaklaşık 3 yıl önce hayata geçmişti. Şehrin birçok noktasında da test çalışmaları sürmekte. Test çalışması yapılan önemli noktalardan biri de genellikle gençlerin aşırı hız yaptığı ve geçmişte bu sebeple çok sayıda ölümle sonuçlanan kazaların yaşandığı Bağdat Caddesi. Ortlama hızın hesaplanarak A noktası ile B noktası arasındaki ortalamanızın hesaplanarak ceza kesilebilecek diğer nokta ise Kağıthane-Dolmabahçe tünelleri.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.