otohaber_logo
Haberler
İşte yeni Clio
Paris Otomobil Fuarı’nın ev sahipleri arasında yer alan Renault, 2012 yılında yollara çıkacak elektrikli küçüğünü yüzde 90 hazır haliyle sergiledi.
İşte yeni Clio
Mazisi yüzyılı bile aşan Paris Otomobil Fuarı, bundan böyle elektrikli otomobillerin artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacağının önemli ipuçlarını sunmuşken, Renault, Zoe Preview konseptiyle otomobil severlere iki yönlü bir yenilik sunmuş oldu. 4.10 metre uzunluğundaki konsept, kompakt sınıf sınırlarında yer alsa da, elektrikli Fluence'ın içten yanmalı motorlara sahip kardeşlerinden 13 cm uzun olduğu düşünüldüğünde Zoe'nin geleceğin küçük sınıf Renault'su, yani dördüncü nesil Clio olacağını söylemek de mümkün.

60 kW (80 HP) gücündeki bir elektrik motoruna sahip olan Zoe Preview'da lityum-iyon bataryalar görev yapıyor. Tam şarjlıyken 160 kilometrelik bir menzil sunan küçük elektrikli Renault'da, tıpkı Fluence Z.E.'de olduğu gibi "quick drop" hızlı batarya değişim sistemi de sunulacak. İlk etapta sadece Danimarka ve İsrail'de devreye sokulacak olan sistemde bitmek boşalmak üzere olan batarya 3 dakikada tam şarjlı olanıyla değiştirilebilecek. 2011'den itibaren Fluence Z.E. ve Kangoo Z.E.'de kullanılmaya başlanacak olan şarj sistemlerinden de faydalanabilecek olan Zoe Preview, standart şehir akımında 6 ile 8 saat arasında tam şarjlı konuma gelirken, hızlı şarj üniteleri sayesinde yüzde 80 şarja ulaşması 30 dakika sürüyor. Hızlı şarj ünitesiyle 10 dakikalık şarj yaklaşık 60 kilometrelik menzil anlamına gelirken, konseptin 1392 kilogramlık ağırlığı sınıfı için yüksek olsa da, elektrikli bir otomobil için kabul edilebilir seviyede. Maksimum hız, menzilin makul seviyelerde kalabilmesi için 135 km/s'de sınırlandırılırken, 8.1 saniyelik 0-100 km/s hızlanması 201 HP'lik güncel bir Clio RS'ten sadece 0.7 saniye daha yavaş.

2012'de satışa sunulacak olan seri üretim modelin, tasarım anlamında Zoe Preview konseptine yüzde 90 oranında sadık kalacağı Renault tarafından da onaylanırken, adındaki "ön izleme" anlamına gelen Preview ekiyle gelecek nesil Clio olduğunu fazlasıyla belli eden Zoe Preview konseptinde en dikkat çekici nokta kuşkusuz Renault'nun yeni marka yüzü oluyor.

Renault Zoe Preview fotoğrafları için resme tıklayın!



Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.