otohaber_logo
Haberler
Jaguar ile Land Rover’ın gelecek planları
Jaguar Land Rover (JLR) grubunun açıkladığı elektrifikasyon yol haritasında yeni nesil tamamen elektrikli araç üretimine ağırlık verilecek ve önümüzdeki beş yıl içinde 15 milyar sterlin yatırım yapılacak.
Jaguar ile Land Rover’ın gelecek planları

Jaguar Land Rover JLR grubu gelecek nesil orta sınıf SUV modelleri tamamen elektrikli olacak. Elektrikli mobiliteyi öncelikli planları arasına alan şirket, beş yıl boyunca bu alanda 15 milyar sterlin yatırım yapmayı planlıyor.


İlk Elektrikli Range Rover 2023 Yılında Tanıtılacak

İlk tamamen elektrikli Range Rover modeli ise 2023 yılının son çeyreğinde tanıtacak. Yeni nesil tamamen elektrikli orta sınıf SUV modellerinin ilki, Range Rover ailesinden olacak ve 2025 yılında Merseyside'daki Halewood üretim tesisinde imal edilecek. JLR, pazar beklentilerine bağlı olarak Range Rover ve Range Rover Sport modellerini de MLA platformu üzerinden tasarlayacak. Bu araçlarda içten yanmalı motor, hibrit ve tamamen elektrikli motor seçenekleri sunmaya devam edecek.

1 / 3

Jaguar Land Rover CEO’su Adrian Mardell

Jaguar Land Rover CEO’su Adrian Mardell

“Elektrikli üç yeni Jaguar modelinin dünya tanıtımı için sona yaklaşık. Bu araçların teslimatlarını 2025 yılında yapmayı planlıyoruz. Batı Midlands'ta ise yeni bir dört kapılı bir GT üreteceğiz. Bu araç hem önceki elektrikli Jaguar modellerine göre daha güçlü olacak, hem de 700 km'ye kadar menzil sunacak. Yeni JEA platformuna sahip olacak bu modelle ilgili detayları ilerleyen dönemlerde açıklayacağız”. 

2 / 3

Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover

3 / 3

Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.