otohaber_logo
Haberler
Kanada'da McLaren'den duble
Formula 1'de Kanada GP'sine pole pozisyonda başlayan Lewis Hamilton, yarışı da ilk sırada bitirmeyi başarırken, McLaren'in bir diğer pilotu Jenson Button ikinci sırada yer aldı. Podyumdaki son isim ise Ferrari pilotu Fernando Alonso oldu.
Kanada'da McLaren'den duble

Formula 1'de sezonun sekizinci yarışı olan Kanada Grand Prix'sini, McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton kazandı. Montreal'deki 4 bin 361 kilometre uzunluğundaki Gilles-Villeneuve Pisti'nde 70 tur üzerinden yapılan yarışa pole pozisyonunda başlayan Hamilton, yarışı birinci sırada tamamlayarak zafere ulaştı. Sezonun 7'nci yarışı olan İstanbul Grand Prix'sini de kazanan Hamilton, böylece son iki Formula 1 yarışında zafere ulaşan isim oldu. Yarışa 5'inci sırada başlayan Hamilton'ın takım arkadaşı İngiliz Jenson Button da mücadeleyi 2'nci sırada tamamladı ve Kanada'da ilk iki sıra McLaren Mercedes'in pilotlarının oldu. Yarışta 3'üncü sırayı Ferrari'nin İspanyol pilotu Fernando Alonso aldı. Mücadelede 4'üncü ve 5'inci sıraları Red Bull'un pilotları Alman Sebastian Vettel ve Avustralyalı Mark Webber kazandı. Yarışta 6'ncı sırayı Mercedes'in Alman pilotu Nico Rosberg, 7'nci sırayı Renault'nun Polonyalı pilotu Robert Kubica, 8'inci sırayı STR-Ferrari'nin İsviçreli pilotu Sebastien Buemi aldı. Mücadelede 9'uncu ve 10'uncu sıralar Force İndia Medcedes'in pilotlarının oldu. Yarışı, Force İndia Mercedes'in İtalyan pilotu Vitantonio Liuzzi 9'uncu. sırada, Alman pilotu Adrian Sutil 10'uncu sırada tamamladı. Bu sonuçla, pilotlar klasmanında Hamilton ilk sıraya yükseldi, McLaren Mercedes de 1'inci sıradaki yerini korudu. Sezonun 9. yarışı olan Avrupa GP'si 27 Haziran Pazar günü Valencia'da koşulacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.