otohaber_logo
Haberler
Karşınızda Yeni Toyota RAV4
Kompakt SUV sınıfının kurucu üyeleri arasında yer alan Toyota RAV4, dördüncü neslinde bu sınıfın bugün gerektirdiği şartlara kavuşmuş.
Karşınızda Yeni Toyota RAV4
Bugün artık neredeyse her markanın kompakt bir SUV modeli varsa, bu durumun baş sorumlularından biri de Toyota RAV4! 1994 yılında yollara çıkan birinci nesille birlikte tüketicilere binek otomobillere daha havalı ve maceracı alternatif olabilecek modellerin kıvılcımını çakan Toyota RAV4, özellikle son 4 yılda Avrupalı ve Koreli markaların atağıyla gözden düşmeye başlamıştı. 2005'te yollara çıkan üçüncü nesil RAV4, pek çok özelliğiyle son dönemin trendlerinden uzak kaldı ve bu da doğal olarak yeni nesilde köklü değişimleri de beraberinde getirdi. 4.57 metrelik uzunluğuyla bugün satılan üçüncü nesilden yaklaşık 21 cm uzun olan yeni RAV4'te tasarım anlamında da ciddi değişiklikler yapılmış. Japon markanın "Keen Look" adını verdiği yüze kavuşan dördüncü nesil RAV4, selefiyle karşılaştırıldığında daha keskin hatlarıyla dikkat çekiyor. Bu yapı, güçlü ve modern denebilecek tasarımın yanında bazı fonksiyonel artıları da beraberinde getirmiş. 547 litrelik bagaj hacmi selefinden 39 litre az gibi görünse de, yeni RAV4'ün bagaj zeminin altında 100 litrelik ek bir bölüm daha var. Selefine göre daha geniş ve uzun olmasına karşın 25 mm alçalan yeni RAV4'ün bu sayede daha dinamik bir duruşa sahip olması hedeflenirken, ilk üç nesilde yana doğru açılan bagaj kapağı artık sınıfındaki rakipleri gibi yukarı doğru açılıyor. Baştan aşağı yenilenen kabinde kokpitin çıkıntılı yapısı üçüncü nesli selamlasa da, ortaya çıkan sonuç çok daha değerli ve modern görünüyor. 2.0 lt 151 HP benzinli ile 2.0 lt 124 HP ve 2.2 lt 150 HP dizel motor seçeneklerinin sunulacağı yeni RAV4'te önden çekiş sadece güçsüz dizelde sunulurken, diğer iki motorda 4 tekerlekten çekiş standart. Tüm motor seçenekleri 6 ileri manuel şanzımanla sunulurken, otomatik şanzıman 2.0 lt'lik benzinli ve 2.2 lt'lik dizelde mevcut. Toyota, performans ve tüketim değerlerini henüz açıklamadığı yeni RAV4'ün selefine göre yüzde 12 tasarruflu olduğunu açıklarken, aracın bir hibrid versiyonunun üretilmesi de olası. 2013'ün ilk çeyreğinde Avrupa'da satışa sunulması beklenen yeni RAV4'ün sürüş dinamiklerinde sınıfının en iyilerinden olmasını amaçlayan Toyota mühendisleri araçta güç dağılımını direksiyon tepkileriyle ilişkili olarak ayarlayan modern bir çekiş kontrol sistemine yer verirken, araçta kör nokta uyarı sistemi ve şerit takip yardımcısı gibi modern güvenlik donanımları da sunuluyor.

Yeni Toyota RAV4 Fotoğrafları İçin Tıklayınız...

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.