otohaber_logo
Haberler
Keşke yeniden üretilseler
Yayına girdiğinden beri yaptığı anketlerle ses getiren www.otohaber.com.tr, yeni anketinde okurlarına “Bugün yeniden üretilse hangi otomobili almak isteyeceklerini” sordu. Anketin galibi ise 697 oyla Ford Taunus oldu.
Keşke yeniden üretilseler


Türkiye'nin en güvenilir otomobil portalı sloganıyla ağustos ayında yayına girdiği günden bugüne geçen kısa süre içerisinde Türkiye'nin en fazla ziyaret edilen 2.000 web sitesinden biri haline gelen www.otohaber.com.tr internet portalı, yaptığı anketlerle okurlarının ilgisini üst seviyeye çıkmayı başarıyor. Bugüne dek okurlarımızın hayallerinden, yakıt tercihlerine kadar otomotiv dünyasına dair zevkleri üzerine yapmış olduğumuz anketler, okurlarımızdan büyük beğeni toplamayı başardı.

Yayın hayatında 18'inci yılı geride bırakan Otohaber'in genç yayını son yaptığı anketteyse, okurlarına, bugün yeniden üretilmiş olsaydı hangi otomobili satın almak isteyeceklerini sordu. 1970'li yıllardan 1980'li yılların sonuna kadar geçen sürede gerek satış rakamlarıyla gerekse tüketicilerden gördüğü ilgiyle Türkiye'de efsane haline gelmiş 4 otomobil ankete dahil edildi. Türkiye'nin markası olan Anadol, Ford'un efsane sedanı Taunus, Fiat 131'in Türkiye'deki adıyla Murat 131'i ve Renault'nun gerek sedan'ı gerekse station'ı ile uzun süre çok satanı olmayı başaran 12 Serisi, anket şıkları arasında yer aldı. Toplam 2.500 civarında oy verilen ankette özellikle Ford Taunus ile Murat 131 arasında sıkı bir rekabet yaşandı. Son günlere kadar süren çekişmeden ise 697 oy alan bir dönemin efsane aracı Ford Taunus galip ayrıldı. Ancak dört otomobil de azımsanmayacak şekilde oy alarak okurlarımızın Türkiye'de efsane olmuş eski otomobillere karşı ne kadar ilgi duyulduğunu göstermiş oldu. Ford Taunus'u 618 oy alan Murat 131, 522 oy alan Anadol ve 420 oy alan Renault 12 izledi.

Murat 131, aldığı oylarla halen Türk halkının en fazla anımsadığı otomobillerden biri olmayı başardığını gösterdi. Anadol da yine ankette hatırı sayılır bir oy almayı başardı. ww.otohaber.com.tr'deki anketleri takip etmeye devam edin!



Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.