otohaber_logo
Haberler
Kia Venga Türkiye'de
Küçük sınıfta ön plana çıkmaya başlayan MPV’ler arasına dahil olan Kia Venga, iki motor seçeneğiyle 40.500 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuldu
Kia Venga Türkiye'de



Koreli üretici Kia'nın, 2009 Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıttığı küçük sınıf MPV'si Venga iki motor seçeneğiyle satışa sunuldu. 4068 mm'lik uzunluğuyla küçük sınıfın üst sınırlarında yer alan araç, 1600 mm'lik yüksekliğiyle de MPV karakteri gösteriyor. 40.500 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulan Venga'da sunulan iki motor seçeneğinden ilki olan 125 HP gücündeki benzinli ünite, 4 kademeli otomatik şanzımanla kombine edilmiş. Bu versiyonun ortalama yakıt tüketimi 7.0 lt/100 km iken, ulaşabildiği maksimum hız ise 178 km/s. İkinci motor seçeneğini oluşturan 1.6 lt'lik dizelin gücü 128 HP iken, bu motor seçeneğinde sadece 6 ileri manuel şanzımana yer verilmiş. Göze hoş gelen tasarımıyla dikkat çeken küçük MPV'nin bagaj hacmi 314 litre ile 1341 litre arasında değişiyor. EX adlı tek donanım paketiyle ithal edilen Venga'da 16 inçlik alaşım jantlar, ön sis farları, sürücü ve yolcu havayastıkları, ABS, manuel klima, elektrikli camlar, direksiyondan kumandalı Radyo-CDMP3 Çalar, panoramik cam tavan ve yol bilgisayarı standart donanımda sunuluyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.