otohaber_logo
Sektörel
Kış Lastiği Zamanı Geldi
Şehirlerarası karayollarında yük ve yolcu taşıyan araçlarda kış lastiği takılması zorunluğu 1 Aralık 2023’te başlayacak ama sürüş güvenliği düşünüldüğünde tüm araçlarda kış lastiği takılması gerekiyor.
Kış Lastiği Zamanı Geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kararıyla şehirlerarası karayollarında yük ve yolcu taşıyan araçlarda kış lastiği takmasını zorunluluğu 1 Aralık 2023 tarihi itibarıyla başlayacak ve 1 Nisan 2024’e kadar devam edecek.

Ancak uzmanlar, yasal zorunluluğu olmayan taşıtlarda da kışın kış lastiği, yazın yaz lastiği (mevsimine uygun lastik) kullanımını tavsiye ediyor. 

Çünkü kış lastiği hamur yapısı ve sırt desen tasarımı sayesinde 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda sertleşmeyerek yere tutunma özelliğini koruyor ve ıslak, çamurlu veya karlı yüzeylerde sürüş güvenliğinden ödün vermiyor. Diğer bir deyişle kış lastikleri hava ve yol şartlarından kaynaklanabilecek olası risklere karşı sürüş güvenliğini ön plana çıkartıyor.

Aracınıza yeni bir kış lastiği almak istiyorsanız araç üreticisinin belirttiği ebat, tipe, yük ve hız sınıfına uygun lastiği seçmelisiniz. Ayrıca araçtaki tüm lastiklerin aynı desene sahip olması gerekiyor. Yeni lastik alırken üretim tarihine de dikkat edilmeli. Kış lastikleri dişlerindeki kılcal kanalları ve yanaklarında bulunan kar tanesi logosuyla kış lastiği olduğunu gösteriyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.