otohaber_logo
Haberler
Lancia Pu+Ra konseptiyle gelecek planları
Tanıtılan yüzde 100 elektrikli Lancia Pu+Ra HPE konseptiyle Lancia, gelecekte üreteceği araçlarının ön gösterimi yaptı.
Lancia Pu+Ra konseptinde gelecek planlarını var

İtalya’da 1906 yılında kurulan Lancia, özellikle motorsporlarında elde ettiği başarılarıyla hafızalara yerleşmişti. Son dönemde sessizliğe bürünen marka, tanıtılan Pu+Ra HPE konseptiyle yeniden iddialı bir şekilde yollara çıkmaya hazırlanıyor. Tanıtılan yüzde 100 elektrikli Lancia Pu+Ra HPE konseptinin model adı, "Pure" (sade) ve "Radical design" (radikal tasarım) kelimelerinin birleşmesiyle oluşurken HPE ise performansı temsil ediyordu. Geçmişte üretilen modellerde yer alan HPE logosunun açılımı High Performance Estate olarak tarif edilirken gelecek nesil araçlarda ise "High Performance Electric" olacak.

1 / 5

Dikkat çeken tasarım

Dikkat çeken tasarım

Ön bölümü sürat teknelerini andıran bu konseptin, arkası Lancia Stratos’u hatırlatırken rengi ise Lancia Flaminia modelinden alındı. Tamamen elektrikli bu konseptin menzilinin 700 km olduğu belirtiliyor. 

2 / 5

Lancia’nın üretmeyi planladığı ilk modeli olan Ypsilon’da tam elektrikli ve şarj edilebilir kablolu hibrit seçeneklerinin olacağı belirtiliyor. Ypsilon modelini 2024’te yollara çıkartmayı planlayan İtalyan üretici, 2026’dan itibaren sadece elektrikli otomobil üretecek. 

3 / 5

Sıra dışı iç mekan

Sıra dışı iç mekan

Sade ve radikal tasarım felsefesine sahip iç mekanda geri dönüşümlü malzemeler yer alıyor.

Bağımsız tekli koltukların bulunduğu araç içinde ev konforu hissi öne çıkıyor. 

4 / 5

7 / 5

Devasa camlar

Devasa camlar

Devasa ön ve yan camlarıyla iddialı bir görünüm sunan Pu+Ra HPE konseptinin cam tavanı da çekiciliğini andırıyor.


Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.