otohaber_logo
Haberler
Le Mans Kupası'nın Sahibi Peugeot
2001 Uluslar arası Le Mans Kupası’nın (ILMC) son yarışı Çin’de koşuldu. Son yarışı kazanan Peugeot, aynı zamanda sezonu da şampiyon bitirdi.
Le Mans Kupası'nın Sahibi Peugeot

Son ayağı Çin'in Zhuhai şehrinde gerçekleşen 2011 Uluslar arası Le Mans Kupası heyecan dolu bir yarışa sahne oldu. Pilotların kıyasıya rekabet ettiği yarışta bitişi ilk gören Peugeot 908 ile Anthony Davidson ve Sebastien Bourdais'in oldu.

Bu zaferin ardından sezonu da şampiyon olarak tamamlayan Peugeot, böylece ikinci kez ILMC şampiyonluğunu elde etti.

Bu sezon gerçekleşen yedi yarışın altısını birincilikle bitiren ve sezonu şampiyon olarak tamamlayan Peugeot 908 adına yarışan Sébastien Bourdais, 'İyi bir çıkış yapmasına rağmen trafiği takıldığını ve bu yüzden diğerlerinin kendine yetişdiğini' söylerken ''Rakiplerinin yarış sırasında yaptıkları değişikliklerden ötürü teması kaybettiklerini' belirtti.

Anthony Davidson ise 'Henüz biten sezonda şampiyon oldukları için mutluluk duyduklarını ve bununla birlikte iyi bir ekip olduklarını da kanıtladıklarını' söyledi.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.