otohaber_logo
Haberler
Lexus’un en küçük SUV’u LBX yollara çıkmaya hazırlanıyor
Tamamen yeni Lexus LBX modeli, hibrit motora sahip ve Lexus’u küçük sınıf SUV pazarında temsil edecek.
Lexus’un en küçük SUV’u LBX tanıtıldı

Dünya lansmanı yapılan Lexus LBX modeli, 2024 yılının ilk çeyreğinden itibaren Avrupa ile birlikte Türkiye’de de satışa sunulacak. Lexus’un tasarım dilini taşıyan LBX modeli alçak motor kaputu, hafif şişkin çamurlukları, bagaj spoyleriyle dinamik bir görünüm sergiliyor. 

1 / 9

Lexus LBX’in boyutları

Lexus LBX’in boyutları

Lexus’un GA-B platformu üzerinden geliştirilen LBX modeli 4.190 mm uzunluğa sahip ve bu aracın 1.825 mm genişliği, 1.545 mm yüksekliği ve 2,580 mm dingil mesafesi bulunuyor.

2 / 9

Lexus LBX

Lexus LBX

3 / 9

Lexus LBX'te çevre dostu iç mekan

Lexus LBX'te çevre dostu iç mekan

İç mekanda yarı anilin derinin yanı sıra koltuk kaplamaları ve direksiyon, vites kolu ile kapı döşemeleri için sentetik deri malzemeler yer alıyor. Yeni bir kaplama tekniği kullanılarak oluşturulan iç mekanda Tsuyusami karakalem süslemeler bulunuyor. Omotenashi yani misafirperverlik felsefesiyle tasarlanan iç mekanda 50 farklı aydınlatma seçeneği sunuluyor. Lexus’ta ilk kez kullanılan yeni 12,3 inçlik dijital gösterge paneli ve 9,8 inçlik dokunmatik multimedya ekranı öne çıkıyor. 

4 / 9

Lexus LBX’in bagaj hacmi

Lexus LBX’in bagaj hacmi

Lexus LBX’te 332 litre bagaj hacmi var. Elektrikli olarak açılan bagaj kapağı ise isteğe bağlı olarak tercih edilebilecek.

6 / 9

Lexus LBX yeni nesil hibrit motora sahip.

Lexus LBX yeni nesil hibrit motora sahip.

LBX modelinde görev yapan 1,5 litrelik 3 silindirli benzinli motor ve elektrikli motor toplamda 136 HP güç ile 185 Nm tork sunuyor. 0-100 km/s hızlanmasını 9,2 saniyede tamamlıyor. Yeni E-CVT şanzımana sahip bu araçta iki kutuplu nikel-metal hibrit batarya var. LBX’in arka aksında görev yapan elektrikli motor sayesinde 4 tekerlekten çekişli (E-Four) aktarma görev yapıyor. 

7 / 9

Lexus LBX’te farklı donanım seçenekleri var

Lexus LBX’te farklı donanım seçenekleri var

Lexus LBX modelinde Elegant, Relax, Emotion ve Cool donanım seçenekleri yer alıyor. Emotion ve Cool modelleri çift gövde rengine ve 18 inçlik alaşım jantlara sahip. Elegant ve Relax’ta ise tek renkli gövde ve parlak 18 inç jantlar yer alıyor. Emotion seçeneğinde kırmızı detaylar ve dikişlere sahip sentetik deri var. Cool, Ultrasuede döşeme ve deri iki renkli siyah/gri kabini, bakır dikişler ve detaylarıyla tasarlandı. Elegant donanımında kahverengi veya kum rengi sentetik deri yer alırken Relax ise bronz veya siyah yarı anilin deri döşemelerle sunulacak. 

8 / 9

Lexus LBX

Lexus LBX

9 / 9

Lexus LBX'in akıllı anahtar özelliği

Lexus LBX'in akıllı anahtar özelliği

İsteğe bağlı olarak yer alan dijital anahtar özelliği Apple ve Android telefonlarla uyumlu olarak çalışıyor. Bu özellikle birlikte kullanıcılar, telefonlarıyla aracın kapı kilitlerini açıp aracı çalıştırabiliyorlar. Hatta bu işlemler için araç sahiplerinin telefonlarını çantadan veya ceplerinden çıkartmalarına bile gerek yok. Ayrıca LBX’te 13 hoparlörlü Mark Levinson premium müzik sistemi de LBX’te isteğe bağlı olarak yer alıyor. 

11 / 9

Lexus LBX’in güvenlik sistemleri

Lexus LBX’in güvenlik sistemleri

LBX modeli, Lexus Safety System + güvenlik sistemine sahip. Aktif güvenlik ve sürücü asistan sistemlerini içeren Lexus Safety System + kaza risklerini tespit etmek, sürücüyü uyarmak ve gerektiğinde bir çarpışmayı engellemek üzere otomatik olarak direksiyon, fren ve tahrik gücü kontrolü sağlayan özelliklere sahip. Temel özellikler arasında Kavşak Dönüş Asistanı ile çalışan Çarpışma Önleyici Sistem, Dinamik Radarlı Hız Sabitleyici, Şerit Takip Asistanı ve Trafik İşareti Algılama Sistemi yer alıyor. Ayrıca daha güvenli sürüş ve manevralar için Sürücü Monitörü, Otomatik Frenlemeli Akıllı Park Sensörleri, Arka Çapraz Trafik Uyarı Sistemi ve Kör Nokta Monitörü de bulunuyor. Güvenli Çıkış Asistanı özelliğine sahip e-latch elektrikli kapı açma sistemi ise arkadan gelen bisiklet dahil olmak üzere tehlikeleri algılayarak kapının açılmasıyla yaşanabilecek kazaların önüne geçiyor. Ayrıca Ön Çapraz Trafik Uyarı Sistemi, Panoramik Çevre Monitörü ve Uzaktan park etme özelliği de bu araçta görev yapıyor. 

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.