otohaber_logo
Haberler
Makyajlı Renault Clio satışa sunuldu
Makyajla birlikte daha dinamik bir görünüme ve motor seçenekleriyle de dikkat çeken Renault Clio, 826.900 TL’den başlayan fiyatlarıyla bayilerde yerini aldı.
Makyajlı Renault Clio satışa sunuldu

Bursa OYAK Renault fabrikalarında üretilen ve Türkiye’nin en çok satılan modelleri arasında ye alan Renault Clio, makyajla birlikte yeni farlara, dijital ekipmanlara ve Esprit Alpine donanım seçeneğine sahip olmuştu. Haziran ayında Türkiye tanıtımı yapılan bu araç, ülkemizin yollarına çıkıyor.  


Yeni seçenekler eklendi

İç tasarımda yeni döşemeler ve biyolojik kaynaklı malzemeler bulunan Clio’nın sportif Esprit Alpine donanımı da öne çıkıyor. Yeni renk seçenekleri de olan Clio’da farklı donanımlara hitap eden ikisi alüminyum alaşımlı olmak üzere dört yeni jant seçeneği bulunuyor.


İç mekanı elden geçirildi

Makyajla birlikte Clio'nun yeni ön konsolunda 7 inçlik dijital ekran var. Techno Esprit Alpine donanımında ise 10 inç dijital ekran seçeneği sunuluyor. Donanım seviyesine bağlı olarak, radyo ve R&GO veya Renault Easy Link multimedya sistemi devreye giriyor. Direksiyon simidindeki Nouvel'R logosu, kokpiti zenginleştiriyor. Yeni Clio'nun Multi-Sense teknolojisi, konsoldaki aydınlatma ayarlarını düzenliyor.


Renault Clio motor seçenekleri

Renault Clio’nun hibrit özellikli Clio E-Tech Full Hybrid versiyonu, Renault Formula 1 ekibinin desteği ile tasarlandı. Enerji geri kazanım özelliğiyle dikkat çeken sistemde görev yapan iki elektrikli motorun biri 48 HP, diğeri 24 HP üretiyor. Bu araçta bulunan 4 silindirli, 1,6 litrelik benzinli motor ise 94 HP güce sahip. Ayrıca bu seçeneğin akıllı multi-mode debriyajsız şanzımanında 1,2 kWh kapasiteli batarya bulunuyor. Toplamda 145 HP sistem gücü sunan Clio E-Tech Full Hybrid versiyonunda enerji verimliliğini arttırmak için içten yanmalı motor ve elektrik motoru 14’e kadar farklı modda çalıştırıyor. Otomobil, çalıştırıldığı ilk anda her zaman elektrikli motordan güç alıyor ve şehir içi sürüşlerinde yüzde 80'e kadar sıfır emisyonlu olarak gidiyor. Yakıt tüketimi geleneksel bir benzinli motora kıyasla yüzde 40'a kadar azaltıyor. Yakıt tüketimindeki azalma CO2 emisyonlarına da yansıyor. Hibrit sistem sayesinde Clio E-Tech Full Hybrid’in ortalama yakıt tüketimi 4,2 lt/100 km oluyor. Bu seçenek 180 km/s’ye ulaşıyor.  


Clio’nın görev yapan 3 silindirli turbo beslemeli benzinli motor 90 HP güç ve 160 Nm tork üretiyor. 6 ileri manuel şanzımanlı Clio 5,1 lt/100 km, otomatik şanzıman seçeneği ise 5,5-5,8 lt/100 km tüketim değeri sunuyor.

Clio’nun atmosferik 3 silindirli 1.0 SCe motor seçeneği 65 HP güç ve 95 Nm tork üretiyor. 5 ileri vitesli manuel şanzımana sahip bu seçenek 5,3 lt/100 km ortalama yakıt tüketim değeri sunuyor ve hızı 160 km/s. 

LPG’li Clio TCe 100 versiyonunda üç silindirli 1,0 litrelik turbo motor görev yapıyor. 100 HP gücündeki LPG’li bu araç, eşdeğer benzinli motora göre yüzde 8 daha az CO2 yayıyor. Bu araç benzinle 5,4 lt/100 km, LPG ile 6,9 lt/100 km tüketim değerine sahip. İki depo dolu olduğunda 1.000 km'nin üzerinde yol kat ettiği belirtiliyor. Güvenlik sistemleri  Gelişmiş sürüş destek sistemlerine sahip olan Clio’da aktif acil fren destek sistemi, trafik işaretlerini tanıma sistemi ve 360 derece kamera özellikleri öne çıkıyor.  


Makyajlı Renault Clio fiyatları

Clio Equilibre 826.900 TL

Clio Evolution 959.900 TL

Clio Techno Esprit Alpine TCe 90 HP x-tronic 1.023.900 TL

Clio E-Tech full hybrid 145 HP 1.248.900 TL

1 / 4

Makyajlı Renault Clio

Makyajlı Renault Clio

2 / 4

Makyajlı Renault Clio

Makyajlı Renault Clio

3 / 4

Makyajlı Renault Clio

Makyajlı Renault Clio

4 / 4

Makyajlı Renault Clio

Makyajlı Renault Clio

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.