otohaber_logo
Sektörel
Mayıs'ta Opel satış rekoru kırdı
Opel, Mayıs ayında 10.671 adetlik satış rakamıyla hem Türkiye tarihinin en yüksek aylık satış rakamına ulaştı, hem de Almanya’nın ardından en çok araç satılan ülke oldu.
Mayıs'ta Opel satış rekoru kırdı

Opel, Aralık 2013’te 10.185 adetle en yüksek satış rakamlarına ulaşmıştı ve Mayıs ayında 10.671 adetle rekorunu güncelledi. Mayıs ayında Türkiye’de hem yüzde 9,6’lık pazar payı yakalayan şirket, Almanya’nın ardından en fazla Opel satılan ikinci ülke konumuna yükseldi.

Opel, mayıs sonu itibarıyla gerçekleştirdiği 29.609 adetlik satış rakamı ve yüzde 6,7’lik pazar payıyla 6’ncı sırada yer aldı. Opel, Mayıs sonu itibarıyla binek araçta yüzde 6,9’luk payla ilk 5’te bulunurken ticari araçlarda da yüzde 5,7’lik pazar payıyla 6’ncı marka konumuna sahip oldu.

1 / 2

Opel Türkiye Genel Müdürü Emre Özocak

Opel Türkiye Genel Müdürü Emre Özocak

Mayıs 2023’te Mokka, B-SUV segmentinde ilk sırada yerini alırken, Opel bu segmentin de lideri olarak öne çıktı. Mokka, aynı zamanda mayıs ayında Türkiye’de en fazla satılan 3’üncü binek araç olarak büyük bir başarıya imza attı. Başarılı B-HB modelimiz Corsa ise mayıs ayında elde ettiği 2 bin 364 adetlik satışla segmentinde 2’nci sırada yer aldı ve yüzde 18,3’lük pazar payına ulaştı. Corsa, Türkiye’de binek araç pazarında 8’inci sırada yer alıyor. Geçen sene toplamda yaptığımız satış adedine bu senenin ilk 5 ayında büyük oranda yaklaştık. Pazarda bize fırsat veren unsurlar da var. Bunu da değerlendirip araç tedariki sağlayarak sürekli olarak pazar payımızı büyütmeye devam ediyoruz. Bunun içinde, itici güç olarak Astra’nın da etkisi var. Opel Astra bize yılbaşından bu yana önemli bir güç kaynağı konumunda. Mayıs'ta 1.347 adet Astra satışıyla C-HB’de yüzde 14,3’lük paya ulaşarak ikinci sırada yer aldık. Astra, Mayıs sonu itibarıyla da yerli rakibimizin ardından ikinci sıranın sahibi oldu. Ayrıca son 20 senedeki en yüksek satış rakamlarına ulaşıyoruz. Mayıs ayını yüzde 9,6’lık pazar payıyla kapattık. Mayıs performansını Nisan ayının üstüne eklediğimizde 29.609 adede ulaşmış olduk. Bu sayede pazar payı anlamında yüzde 6,7’ye gelerek, bu yıl ulaşmak istediğimiz hedefi şimdiden yakaladık. Mayıs ayındaki yüksek performansımız ile Türkiye, Almanya’nın ardından en fazla Opel satılan ülke konumuna yükselmiş oldu.”

2 / 2

Opel modelleri

Opel modelleri

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.