otohaber_logo
Haberler
Yeni nesil Fiat Doblo Türkiye’de satışa sunuldu
Türkiye’de satışa sunulan yeni Fiat Doblo artık ithal bir model oldu ve bu aracın Doblo Cargo seçeneğinin fiyatı 509.900 TL’den, Doblo Combi’nin ise 644.900 TL’den başlıyor.
Yeni nesil Fiat Doblo Türkiye’de satışa sunuldu

Fiat Doblo, dünya pazarlarına ihraç edilmek hedefiyle 2000 yılında Tofaş Fabrikası’nda üretilmeye başlandı ve 23 yıl boyunca, pek çok başarıya imza attı. Dört nesli Bursa’da üretilen Doblo’nun beşinci nesli olan yeni Doblo, Stellantis’in diğer markalarıyla ortak bir platformu paylaşarak; İspanya ve Portekiz’de imal ediliyor. Yeni Doblo’da, önceki neslinde olduğu gibi Cargo ve Combi gövde tipleri var. Doblo Cargo’da Maxi uzunluğuyla birlikte iki farklı dingil mesafesi bulunuyor.

1 / 11

Yeni Fiat Doblo Combi'de iki motor seçeneği var

Yeni Fiat Doblo Combi'de iki motor seçeneği var

Yeni Nesil Doblo Combi 1,5 litre hacminde iki farklı motor seçeneğiyle satışa sunuluyor. Doblo’nun giriş modeli 100 HP gücünde ve 6 ileri manuel şanzımana sahip. Bu seçenek ortalama 5,7 lt/100 km tüketim değeri sunuyor. İkinci motor seçeneği 130 HP gücünde ve 6 ileri manuel ya da 8 ileri tam otomatik şanzımanla satılıyor. Doblo Combi manuel şanzımanla 5,9 lt/100 km, otomatik şanzımanla 6,0 lt/100 km ortalama tüketim değeri sunuyor.

2 / 11

Doblo Combi güvenlik sistemleriyle de iddialı

Doblo Combi güvenlik sistemleriyle de iddialı

Doblo Combi’de Easy, Urban ve Premio Plus donanım seçenekleri var. Bu araçta donanıma göre 16 inç ve 17 inçlik alaşımlı jantlar bulunuyor. Doblo Combi’de sürgülü kapı, karartılmış arka camlar, kendiliğinden katlanır yan aynalar, yukarı doğru açılan bagaj kapısı, açılabilir bagaj camı (Magic Window) sunuluyor. Ayrıca Doblo Combi’de donanıma göre elektrikli park freni, yokuş-kalkış destek sistemi, trafik işareti tanıma sistemi, uzun far asistanı, yarı otomatik park asistanı, kör nokta uyarı sistemi, ön çarpışma uyarı ve acil durum freni, şerit takip sistemi, yorgunluk uyarı asistanı gibi özellikler sunuluyor. 

3 / 11

Doblo Combi'nin iç mekanı

Doblo Combi'nin iç mekanı

Doblo Combi’nin Easy donanımında 5 inç, Urban ile Premio Plus’ta 8 inçlik dokunmatik ekran var. Donanıma göre navigasyon, anahtarsız çalıştırma, elektrikli park freni, otomatik klima, elektrikli arka camlar, 180 derece geri görüş kamerası, panoramik cam tavan ve 92 litrelik saklama alanı sunan “Magic Top” özelliği bulunuyor

4 / 11

Yeni Doblo Combi’nin renk seçenekleri

Yeni Doblo Combi’nin renk seçenekleri

Yeni Doblo Combi'de Akdeniz mavi, platin gri, buz beyazı, inci siyahı ve artense gri renk seçenekleri yer alıyor.

5 / 11

Yeni Nesil Fiat Doblo Cargo

Yeni Nesil Fiat Doblo Cargo

Yeni Nesil Doblo Cargo’da görev yapan 1,5 litrelik dizel motor 100 HP güç üretiyor. Bu araçta 6 ileri manuel şanzıman var ve ortalama yakıt tüketim değeri 5,7 lt/100 km. Doblo Cargo 4403 mm uzunluğa sahip. İstiap haddi 925 kg olan bu aracın kargo hacmi 3,3 m³. Magic Cargo özelliğiyle birlikte taşıma kapasitesi 982 kg’a, kargo hacmi 3,8 m³’e çıkıyor.

6 / 11

Fiat Doblo Maxi Cargo

Fiat Doblo Maxi Cargo

Doblo Maxi Cargo 4753 mm uzunluğa sahip ve 2975 mm olan dingil mesafesi Doblo Cargo’dan 190 mm daha fazla. Doblo Maxi 3,9 m³ kargo hacmine sahip ve yükleme bölümü Magic Cargo özelliğiyle 4,4 m³’e çıkıyor. Cargo Maxi’nin 910 kg olan istiap haddi, Magic Kargo özelliğiyle 936 kg’a çıkıyor.

7 / 11

Fiat Doblo Cargo

Fiat Doblo Cargo

Doblo Cargo’da 1+1 oturma düzeni var. Bu araçta 5 inç multimedya ekranı, manuel klima, hız sabitleme ve sınırlandırma sistemleri standart olarak sunuluyor. İsteğe bağlı olarak yer alan Plus pakette Magic Cargo özellikli ikili yolcu koltuğu, arka park sensörü, kargo alanı taban kaplaması, geri görüş kamerası ve 8 inçlik multimedya ekranı yer alıyor. Doblo Cargo’nun Modüler Kargo (Magic Cargo) özelliğinde 2+1 oturma düzeni var. Bu özellikte ara bölmenin sağ alt tarafındaki kapak sayesinde sürücü, yükleri ön kabine doğru uzatılabiliyor. Bu sayede 1,3 metre ek yükleme alanı sağlayan Magic Cargo özelliğinde masaya dönüştürülebilen koltuk sırtlığı da var. 

8 / 11

Yeni Doblo Cargo'nun renk seçenekleri

Yeni Doblo Cargo'nun renk seçenekleri

Yeni Doblo Cargo'da platin gri, buz beyazı, inci siyahı ve artense gri renk seçenekleri yer alıyor.

9 / 11

Elektrikli Fiat Doblo (Fiat E-Doblo)

Elektrikli Fiat Doblo (Fiat E-Doblo)

Fiat E-Doblo'da 136 HP (100 kW) gücünde elektrikli motor ve 50 kW/h kapasiteli batarya bulunuyor. Menzili 280 km olan bu aracın bataryası hızlı şarj ile 30 dakikada yüzde 80’a kadar şarj oluyor. E-Doblo’nun kargo boyutları, dizel ile aynı ve 800 kg taşıma kapasitesi sunuyor. E-Doblo'nun 2023 yılı son çeyreğinde Türkiye'de satışa sunulması planlanıyor.

10 / 11

Altan Aytaç Marka Direktörü

Altan Aytaç Marka Direktörü

“Fiat Doblo ile gurur duyuyoruz, 23 sene içerisinde Doblo ile çok önemli bir başarı hikayesi oluşturduk. Her birimizin onunla farklı anıları var. Milyonların yol arkadaşı olan Doblo’dan bugüne dek toplam 2,3 milyon adet üretildi ve dünyanın farklı yerlerinden müşterilerimizle buluştu. Doblomuz, “Avrupa’da Yılın Ticari Aracı” dahil, pek çok farklı ödülün de sahibi oldu. Ayrıca Doblo’nun üretiminden bu yana 1,7 milyon adedi ihraç edildi. Kısacası dünyanın dört bir yanındaki gururumuz oldu. Bu başarılar, hem Fiat markası hem de Tofaş açısından çok kıymetli.”

 

Yeni Fiat Doblo hedefimiz 6 ayda 10.000 araç

Stellantis’in diğer markalarıyla ortak bir platformu paylaşarak; üretimi İspanya ve Portekiz’de devam eden Yeni Nesil Doblo’nun da Türk tüketicisinin beğenisini kazanacağını sözlerine ekleyen Altan Aytaç “Altı ay içerisinde 10.000 adet Doblo satışı gerçekleştirmeyi planlıyoruz. FIAT Professional markası, yeni Doblo’nun da satışa sunulmasıyla, güçlü ürün gamı ve yaygın bayi teşkilatlanmasıyla büyümeyi sürdürecek.”

11 / 11

Altan Aytaç Marka Direktörü ve Burak Umur Çelik Pazarlama Müdürü

Altan Aytaç Marka Direktörü ve Burak Umur Çelik Pazarlama Müdürü

Burak Umur Çelik Pazarlama Müdürü yaptığı açıklamada:

“2023 Haziran ayında pazara sunduğumuz Fiat Doblo şehir içinde konforlu, güvenli, yenilikçi çözümleri sayesinde ticaretin profesyonellerinin de tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yollarla buluşuyor. Fonksiyonellik, taşıma kapasitesi ve güvenlik açısından en üst seviyeyi sunuyor. Müşteri gereksinimlerini maksimum seviyede karşılayacak şekilde tasarlanan Doblo’da ilk bakışta, aracın önüne konumlandırılan yeni Fiat logosu göze çarpıyor. Yine aracın ön tasarımında güçlü kaput çizgileri ve iki far arasında uzanan krom çıta diğer dikkat çeken tasarım unsurları arasında yer alıyor. Yeni Nesil Doblo’nun Türk tüketicisi tarafından sevileceğine inanıyoruz. Bundaki en önemli unsurlardan biri, marka olarak; Doblo kullanıcılarını çok iyi tanımamız ve bugüne kadar Doblo kullanan müşterilerimizin, yeni Doblo’ya karşı duydukları heyecan. Fiat markasının yaygın, deneyimli ve güçlü bayi ile servis ağı, büyük bir ticari araç müşteri portföyüne sahip olmamızı sağlıyor. Bunun yanında, yeni Doblo’da sunulan; üst düzey sürüş konforu sunan 8 ileri otomatik şanzıman seçeneğiyle de yeni bir müşteri portföyüne ulaşacağımıza inanıyoruz.”

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.