otohaber_logo
Haberler
Megane'a 2012 Cilası
Kompakt sınıfın önemli oyuncularından Renault Megane, 2012 yılı için yapılan makyajla daha ışıltılı bir görünüme kavuştu.
Megane'a 2012 Cilası

Geride bıraktığımız yılı Scenic-Grand Scenic ve Laguna Coupe modellerini makyajlayarak bitiren Renault, 2012'yi de yine bir makyaj operasyonuyla açıyor. Markanın en önemli model serisi olan Megane, yapılan makyajla birlikte yeni bir yüz ifadesine kavuşmuş.

Hatchback, Coupe ve Sport Tourer versiyonlarını kapsayan makyajın etkisi ilk olarak yeni kullanılmaya başlanan LED'li gündüz farlarında görülürken, tampon tasarımlarında da değişiklikler yapılmış. Hatchback ve Sport Tourer versiyonları yeni tampon sayesinde daha geniş görünürken, Coupe'de de hava girişleri büyütülmüş.

2012 için yapılan değişikliklerin görsel etkisinin yanında motor ve donanım özelliklerinde de iyileştirmeler yapılmış. 1.6 lt 110 HP'lik atmosferik benzinli motorun yerini 115 HP gücündeki 1.2 lt'lik turbo benzinli ünite alırken, sınıfının en güçlü üretimi olan yeni motorun ortalama yakıt tüketimi yerini aldığı motora göre yüzde 25 azalarak 5.3 lt/100 km olarak açıklanıyor. Dizel cephesinden gelen yeniliklerse 1.6 lt 130 HP'lik yeni dizel ve bu dizelin teknolojisinin adapte edildiği 1.5 lt 110 HP'lik ünite olarak sıralanıyor.

Henüz Türkiye'ye ithal edilmeyen Megane R.S.'de yeniliklerden nasibini alarak Renault tarafından Formula 1 tarzı olarak nitelenen yeni bir ön tampona kavuşurken, R.S. Trophy Dynamic Management adlı sürüş modu seçiminde Sport tercih edildiğinde güç 250 HP'den 265 HP'ye yükseliyor.

İlk olarak makyajlı Scenic'te karşımıza çıkan Visio sistemi Megane'a da uygulanmış. Çift fonksiyonlu sistemde ön camdaki bir kamera yolu tarayarak karanlıkta aydınlatmanın yetersiz olduğu ve aracın önünde başka bir aracın önünde başka bir aracın olmadığı durumlarda farların şiddetini otomatik olarak yükseltirken, ikinci fonksiyon yoldaki şerit çizgilerini takip ederek istem dışın şerit değişimi yapıldığında sürücüyü uyarıyor. Mart ayında Avrupa'da satışa sunulacak olan makyajlı Megane'ın ikinci çeyrekte Türkiye'de olması bekleniyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.