otohaber_logo
Haberler
Mercedes-AMG Formula 1 deneyimini yeniden caddelere taşıyor
Mercedes-AMG tarafından geliştirilen ve Formula 1 otomobili teknolojisine sahip olan One modeli 1063 HP sistem gücüne sahip ve hızı ise 352 km/s olarak belirtiliyor.
Mercedes-AMG Formula 1 deneyimini yeniden caddelere taşıyor

Mercedes-AMG tarafından 2017'de tanıtılan Project One konseptinin üretim versiyonu olarak gösterilen süper spor modeli Formula 1 araçları üzerinden geliştirildi. Karbon fiber karoseri, alüminyum kafes tipi şasi ile desteklenen bu aracın kapıları kelebek kanadı şeklinde yukarı doğru açılıyor. 4756 mm uzunluğundaki sıra dışı modelin ön, yan ve tavanında bulunan hava girişleriyle aktif hava kanalları, hem görünümünü zenginleştiriyor, hem de sürüş özelliklerine katkı sağlıyor. Ayrıca ince LED stoplar ve aktif spoylere de sahip olan One'da bulunan ayarlanabilir süspansiyon sistemi sayesinde karoserin ön tarafı 37 mm, arkası ise 30 mm alçalabiliyor.

Ortadan motorlu olan One'da, 4 tane elektrikli ve 1,6 litrelik V6 benzinli motor görev yapıyor.
One'ın ön aksı üzerinde yer alan iki elektrikli motor toplam 326 HP üretiyor. Üçüncü elektrikli motor 163 HP gücünde ve benzinli motorla birlikte çalışıyor. Dördüncü motor ise 122 HP üretiyor ve elektrikli turboyu besliyor. Lityum iyon batarya kapasitesi 8.4 kWh olan modelde 18,1 km elektrikli sürüş menzili bulunuyor.

Toplamda 1063 HP sistemi gücü sunan ve 4 tekerlekten çekişli bu araçta 7 ileri otomatikleştirilmiş manuel şanzıman görev yapıyor. One modelinin 0-100 km/s 2,9 saniye, 0-200 km/s 7 saniye ve 0-300 km/s için ise 15,6 saniye hızlanma süresi olduğu belirtiliyor.

Maksimum hızı 352 km/s'de sınırlandırılan sıra dışı süper sporun ortalama yakıt tüketimi ise 8,7 lt/100 km.

Tork yönlendirme özelliği ve kilitli diferansiyeliyle performans kontrolü artan bu araçta yer alan Race Safe, Race, EV, Race Plus, Strat 2 ve Individual. EV sürüş modları pistte veya cadde kullanımında tercih ediliyor.

Mercedes-AMG One'nin sadece 275 adet üretileceği ve bu otomobillerin satıldığı yani sahiplerinin ise belli olduğu söyleniyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.