otohaber_logo
Haberler
Mercedes'in Kompakt Sedanı Hazır!
Mercedes-Benz’in ikon otomobillerinden CLS’ye kardeş geliyor. 2013’te satışa sunulacak CLA’da önden çekişli kompakt sınıf platformu kullanılırken, kompakt sedan orta sınıf C Serisi’ni de tehdit etmeye aday.
Mercedes'in Kompakt Sedanı Hazır!
Pazardaki boşlukları doldurmak için CLS ve CLS Shooting Brake gibi modellere imza atan Mercedes Benz, şimdi de kompakt bir sedan ile rakiplerinden erken davranıp sahaya iniyor. Lüks sınıfta CLS'yi ilk kez satışa sunduğunda şüpheyle yaklaşılan Mercedes-Benz'in bu hamlesinin doğruluğu Audi A7 Sportback, BMW 6 Gran Coupe ve Porsche Panamera gibi modellerle ortaya çıkarken, marka şimdi benzer bir tarzı kompakt ve orta sınıf müşterilerine sunmaya hazır. Üçüncü neslinde küçük sınıf bir MPV'den sportif bir kompakt hatchbacke dönüşen A Serisi platformunda üretilecek olan CLA, markanın ağırbaşlı orta sınıf temsilcisi C Serisi Sedan'ı büyük ve sıkıcı bulanlar için yollara çıkarken, tasarımda sportiflik fonksiyonelliğin önünde tutulmuş. A Serisi'ni hatırlatan ön bölümde hatchback versiyonuna göre LED'li gündüz farları da kullanılırken, aracın A ile C sütunları arasındaki bölüm ağabey CLS'yi hatırlatıyor. Bagaj kapağının üç boyutlu ve çıkıntılı yapısıyla birlikte kıvrımlı stoplar da pahalı CLS'yi anımsatırken, stopların tasarımı yüzünden yükleme ağzı dar tutulmuş. A Serisi'nde baz motorları benzinlilerde 122 HP'lik A 180, dizellerde ise 109 HP'lik A 180 CDI oluştururken, CLA'da benzinlilerde gücün 156 HP'den, dizellerde ise 136 HP'den başlaması bekleniyor. Markanın önden CLA için CLS ve A Serileri'nin sentezi demek mümkün. Markanın önden çekişli ilk sedanı unvanını da alacak olan CLA'nın CLA 250 ve CLA 250 CDI gibi güçlü versiyonlarında 4 tekerlekten çekiş seçeneği de sunulurken, CLA ailesinin zirve modeli olan CLA 45 AMG'de 4 tekerlekten çekiş standart olarak görev yapacak. CLA'nın dışında aynı altyapının kullanıldığı A ve B Serileri'nde de bu 4x4 sistemine yer verilecek. A Serisi'nden tanıdığımız bir kokpitle karşımıza çıkacak olan CLA'da arka koltuklarda 2 veya 3 kişilik yapı seçeneği de sunulacak. Ocak 2013'te Detroit Otomobil Fuarı'yla birlikte kamuflajlardan arınmış haliyle tanıtılacak olan CLA'nın kesin teknik ve donanım özellikleri o zaman açıklanacak. Benzer bir C Serisi Sedan'dan yüzde 10 kadar ucuz olması beklenen CLA'nın Türkiye'ye geliş tarihi 2013'ün ikinci yarısıyken, araç için uzun kuyruklar oluşacak gibi.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.