otohaber_logo
Haberler
Mercedes'in yeni B planı
Mercedes-Benz’in satışlarında önemli rol oynayan B Serisi, yenilenmeyi beklerken, Frankfurt’ta sergilenen olan E-Cell Plus konsepti yeni B Serisi’ne ışık tutuyor.
Mercedes'in yeni B planı

Kompakt boyutları, konforlu yapısı ve nispeten ekonomik satış fiyatıyla Mercedes-Benz dünyasına en ekonomik giriş biletlerinden biri olan B Serisi, ikinci nesli için 2011'e randevu verirken, Frankfurt'ta otomobilseverlerle buluşan olan E-Cell Plus konsepti bir ön gösterim olma özelliği taşıyor. 136 HP gücündeki elektrik motoruyla donatılan araçta ayrıca menzil arttırıcı olarak kullanılan 1.0 lt'lik benzinli bir güç ünitesine de yer veriliyor. Yüksek akımda 1 saatlik şarj sonunda 100 km'lik menzil sunan konseptte kullanılan benzinli motor devreye girerek aracın tabanındaki lityum-iyon akülerin şarj edilmesini sağlıyor. Çevreci ve yenilikçi motor teknolojileri ile dikkat çeken konseptin bir diğer önemli özelliği de, sonraki nesil B Serisi'nden de önemli ipuçları sunması. Dik burun yapısı, kıvrımlı farları ve karoserindeki kaslı hatlarla güncel B Serisi'ne göre çok daha atak ve dinamik görünen konseptin iç mekanında seri üretime geçebilecek kadar gerçekçi bir
tasarım kullanılmış.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.