otohaber_logo
Haberler
Mercedes'ten şaşırtan karar!
Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz, EQC crossover’ını ABD pazarına sunma planlarından vazgeçti. Bir şirket sözcüsü, konuyla alakalı Autoblog’a verdiği demeçte “pazar gelişmelerinin kapsamlı bir incelemesinin ardından, EQC şimdilik Amerika Birleşik Dev
Mercedes'ten şaşırtan karar!

Autoblog'a göre şirket sözcüsü tarafından yapılan açıklama, modelin daha sonra ABD'ye gelebileceğini öne sürüyor. Ayrıca Amerikan düzenlemeleri göz önünde bulundurularak geliştirilen aracı, ABD pazarına getirmeninin basit bir görev olduğu belirtiyor.

Mercedes, geçtiğimiz yıl Kuzey Amerika'da EQC'nin piyasaya sürülmesini ertelerken, şirketin ABD fiyatlarını ve üç farklı donanım seviyesini detaylandırmıştı.

Shiftdelete'ın haberine göre Mercedes-Benz tarafından atılan bu adımların ardından satışın iptal edilmesi otomobil severler tarafından şaşırtıcı olarak değerlendiriliyor.

Autoblog'un belirttiği gibi, EQC ABD'ye gitmiş olsaydı, Jaguar i-Pace ve Tesla Model X gibi modellerle karşı karşıya gelecekti. Bu yüzden Alman üretici, elektrikli crossover'ı ile ABD'nin EV pazarında rekabet etmekten çekinmiş olabilir.

Son olarak Mercedes'in ABD'de piyasaya sürmeyi planladığı bir sonraki elektrikli aracın, CES 2021'de detaylandırılan 56 inç Hyperscreen ile yapılandırabileceğiniz EQS sedan olduğu belirtiliyor.

Yeni Sedan birkaç hafta içerisinde çevrimiçi olarak görülecek ve ardından sonbaharda satışa çıkması bekleniyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.