otohaber_logo
Haberler
Mercedes'ten yeni konsept
Mercedes-Benz’in uzun süredir beklenen ikinci nesil CLS Serisi’nin temel tasarımının nasıl olacağına dair ipuçlarını sunduğu Shooting Break konsepti 5 kapılı coupe.
Mercedes'ten yeni konsept


Çıkıntılı burun yapısına eşlik eden tam LED farlarıyla üreticinin bundan sonraki tasarım anlayışının da ön sunumu olan araçta 307 HP gücünde 3.5 lt'lik direkt enjeksiyonlu bir benzinli V6 görev yapıyor. Bir coupe'nin karakteristik özellikleri olan uzun motor kaputu, dar cam Shooting Break yüzeyler, çerçevesiz kapılar ve geriye doğru alçalan tavanı 5 kapıyla buluşturan Mercedes-Benz tasarımcıları bir anlamda CLS Serisi ile E Serisi Station'dan bir melez yaratmışlar. Arka tasarımında son dönem tarzı olan L formlu stopları daha keskin bir hale getirirken katlı bir tasarıma sahip olan bagaj kapağında, lüks coupe 6 Serisi'nde olduğu gibi sadece marka logosuna yer verilerek plakalık tampona taşınmış. Mercedes-Benz konsept modelinde sportif bir arka görünüme yer verirken, eğimli tasarlanan bagaj kapağının iki yanınadaki üçgen stoplara üçüncü yan cama doğru uzanıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.